Vrijwel iedereen met een huisdier ontwikkelt een band met dit beest. Maar kan dit zover gaan dat hond en baasje ook qua uiterlijk steeds meer op elkaar gaan lijken?

Lijken honden op hun baasjes? Of gaan baasjes steeds meer op hun honden lijken? Het viel me op toen ik vanmiddag naar de brievenbus liep en drie mensen tegenkwam die hun lieftallige huisdier aan het uitlaten waren.

Als eerste kom ik voorbij een nette oudere dame met wit/grijsig haarmet halve krullen erin dat ze los draagt. Naast haar loopt een tengere poedel die net zo verveeld voor zich uit loopt te kijken en die zich daarnaast in dezelfde slakkengang vooruit beweegt. Als tweede staat er bij het stoplicht een brede man met zijn armen onder de tatoeages tegen zijn hond te schreeuwen: 'Chico! Zit! Blijf! Braaf'. Naast hem gaat de pitbull met een net zo'n agressieve blik in zijn ogen netjes zitten om zijn baasje tevreden te houden.

Als laatste kom ik op mijn weg terug een meisje tegen met net iets te geblondeerde haren en net iets te veel make-up op tegen. Op haar hoge Prada hakken wiebelt ze richting winkelstraat. In haar armen een kleine rat, oftewel chihuahua die arrogant om zich heen kijkt. En je kunt het beestje ook geen ongelijk geven, aangezien het waarschijnlijk voor meer geld aan kleren aan heeft dan ik op dat moment in mijn H&M outfit.

Eenmaal thuis wil ik via het altijd handige Google toch weten of er een theorie bestaat die de gelijkenissen tussen mens en huisdier kunnen uitleggen. En er blijkt een onderzoek te bestaan die een verklaring geeft: 'Als je zwaar bent gebouwd, dan kies je bijvoorbeeld eerder ook een robuuste hond, zodat je veel lichaamsbeweging krijgt. Als je tenger bent gebouwd, neem je misschien eerder een poedel, omdat je vindt dat je geen extra lichaamsbeweging nodig hebt'. Dit onderzoek vond echter geen relatie tussen de persoonlijkheid van de hondenbezitter en de keuze voor een bepaald ras. De vergelijking tussen hond & co gaat alleen op voor het uiterlijk.

En hier begin ik te twijfelen. Want Furia de poedel, Chico de pitbull en Tinkerbell de chihuahua leken iets te veel karakter te hebben overgenomen van hun baasjes. Of hebben de baasjes teveel eigenschappen van hun hond overgenomen? Op dat moment besluit ik dat ik later een kat in huis neem in plaats van een Duitse herder…


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in