Treinen rijden vrijwel nooit op tijd en de kaartjes lijken steeds duurder te worden. Sommige reizigers hebben hier een oplossing op gevonden…

Aangezien ik nog een dikke tien minuten op de trein moet wachten, besluit ik in het 'wachthok' op het perron plaats te nemen. Er zitten al twee jongens die druk bezig zijn met smsen. Opeens klinkt er een harde klap. In het hoekje van het glazen hok kijkt een kleine merel geschrokken rond nu hij net met een harde smak tegen het raam is aangevlogen.

Het beestje schudt even met zijn hoofd en vliegt dan weer vol goede moed naar 'buiten', maar ook dit keer zonder resultaat. De twee jongens besluiten in actie te komen. De grootste jongen probeert de vogel te vangen terwijl de ander het diertje probeert tegen te houden. Maar de merel geeft zich niet snel gewonnen en doet een poging om te vluchten. Nadat hij nog een drietal keer frontaal het glas heeft geraakt, valt de vogel met een flinke hoofdpijn weer terug op de grond. De grootste jongen pakt hem voorzichtig op terwijl het beestje hevig begint te krijsen. Eenmaal uit het wachthokje kijkt de merel beduusd om zich heen en lijkt ieder moment neer te kunnen vallen. 'Die doet het niet meer' zegt de ene jongen tegen zijn vriend terwijl hij de rest in het glazen huisje aankijkt. Ondertussen blijft deze jongen waakzaam toekijken of niemand per ongeluk op het dier stapt.

Als er een trein in volle vaart voorbij komt, lijkt de merel in beweging te komen. Ademloos en vol spanning kijken de andere wachenden en ik toe, maar er gebeurt niks. Op het perron tegenover ons stopt een intercity. De grootste jongen ziet het meisje waarmee hij heeft afgesproken de roltrap opkomen en loopt haar richting uit. Net als hij zijn heldhaftige actie aan dit meisje wil vertellen en het dier wil aanwijzen, is de merel weg.

Een paar tellen later zie ik de vogel op het opstapje aan de buitenkant van de intercity op het perron tegenover me. De trein vertrekt en de vogel blijft rustig zitten. Op de trap voor de deur van de eerste klasse, op weg naar Utrecht Centraal. Waarom vliegen als je de trein kunt nemen…


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in