Een groot gedeelte van de huidige studenten heeft het niet zo zwaar als het soms lijkt. Deze thuiswonende studenten beschikken namelijk over hun eigen hotel…

Er zijn op dit moment twee dingen die me ontzettend irriteren. De eerste irritatie bestaat uit het feit dat er op deze planeet nog steeds mensen zijn die het nodig vinden om te gaan klappen als hun vliegtuig geland is. Wie is hiermee begonnen? Dan vind ik dat we voortaan ook met z'n allen een staande ovatie moeten gaan geven als de trein wel een keer op tijd het perron op komt rijden. Maar laten we hier verder geen woorden over vuil maken…

Deze irritatie is niks vergeleken met mijn andere 'hier-gaan-mijn-nekharen-van-overeind-staan'. De tweede irritatie betreft namelijk de thuiswonende student. Laat me duidelijk maken dat ik niks heb tegen de thuiswonende student in het algemeen. Ik was hiervan zelf een duidelijk voorbeeld. De gedachtegang van het grootste gedeelte van deze groep kan ik dan ook begrijpen: Waarom op kamers als er bij paps en mams voor je wordt gekookt, gewassen en opgeruimd? En dat zonder huur te betalen: 'De gemakzuchtige student komt zichzelf op latere leeftijd wel tegen'. 

Binnen deze groep zijn er ook studenten die hun ouders geen 'ouders' of 'pap en mam' noemen. Nee, deze studenten proberen te verbloemen dat ze een hotel tot hun beschikking hebben en maken daarom gebruik van een strategie. Deze strategie wordt ingezet als zij een gesprek met medestudenten hebben over bijvoorbeeld het verloop van het afgelopen weekend.

Waar ik dus een ontzettende hekel aan heb, zijn studenten die over hun ouders spreken in de vorm van 'huisgenoten'. 'Nou ik heb dit weekend gegeten met mijn huisgenoten en daarna zijn we samen boodschappen gaan doen. Toen heb ik 's avonds met mijn huisgenoten voor de televisie gehangen en een biertje gedronken'. De schaamte van deze studenten wordt door deze strategie overwonnen. Ze worden voor 'volwaardige' student aangezien terwijl ze de luxe hebt van hun eigen hotel.

Ik ga komend weekend ook dineren en een wijntje drinken met mijn ex-huisgenoten. Dat wordt huisgenieten…


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in