Minimaal een keer per jaar moet ik op wintersport zijn geweest. Eigenlijk is dat nog veel te weinig, want ik zou het graag iedere dag willen doen.

Ik sta te popelen, want het is weer bijna carnaval. Niet om me vier dagen lang van de wereld te drinken, maar dan gaan we altijd op wintersport.

De voorbereiding

Ik doe zelf aan snowboarden, want dat vind ik persoonlijk leuker dan skiën. Ik snowboard al heel wat jaren, dus heb ik ook al mijn eigen spullen. De huur van materiaal is erg duur, dus dat scheelt weer in de portemonnee.

De eerste afdaling is altijd weer even wennen. Ik heb al weer een paar maanden niet gesnowboard, dus ik moet even het gevoel weer krijgen. Het verbaast me iedere keer weer hoe snel ik in het ritme raak.

Trucjes

Het is prachtig als je boven op de berg staat en naar beneden kijkt. Je hebt weer een hele afdaling voor de boeg. Snelheid en trucjes maken is het mooiste wat er is. Ooit heeft iemand me een 360 geleerd. Dat houdt in dat je tijdens het snowboarden in de lucht springt en en samen met je board een rondje van 360 graden draait. Het is elke keer weer gaaf als het lukt zonder te vallen.

De adrenaline

Ik vind het uitdagend om ook een wedstrijdje te doen. We maken dan een kleine weddenschap, wie het eerste beneden is. Ik doe altijd mijn best om als eerste beneden te zijn, maar dit kan best wel gevaarlijk zijn. Ik ben ook wel een paar keer hard gevallen, wat best wel pijn kan doen. De piste is hard, dus je val ook. Gelukkig heb ik nog nooit iets gebroken. Wel ben ik een aantal keren mijn zonnebril verloren. Door de val was deze van mijn gezicht gevallen en kon ik de bril niet meer terug vinden.

De ontspanning

Na een intensief dagje snowboarden vind ik het heerlijk om met mijn vrienden de kroeg in gaan, om een paar biertjes te drinken. We gaan dan tot in de late uurtjes door, wat altijd erg gezellig is. Toch staan we altijd weer op tijd op, om weer een heerlijke dag te snowboarden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in