Londen, een stad vol bezienswaardigheden en attracties. Van kastelen tot aan een reuzerad, van een boottocht tot rijden met een originele dubbeldekker. Londen is echt zo'n stad waar u geweest moet zijn!

Feitelijke informatie

Londen is de hoofdstad van Engeland. De grenzen van de stad zijn moeilijk aan te geven. Het hele gebied rond Londen telt tussen de twaalf en veertien miljoen inwoners. De stad is een financieel, politiek en cultureel centrum in Europa. Ook wordt London als een van de vier 'wereldsteden' beschouwd.

Hoe er te komen?

Om naar Londen te gaan zijn er drie opties, iedere manier heeft zijn eigen voor- en nadelen.

  • Vliegen. Londen is goed voorzien met vijf vliegvelden in de nabije omgeving. London Heathrow is het drukstbezochte vliegveld van Europa. Het voordeel van vliegen is dat het snel en relatief goedkoop is. Nadelen zijn puur persoonlijk. Wanneer u niet van vliegen houdt of liever wat meer omgeving ziet, dan zijn er betere opties.
  • Trein. Sinds 6 mei 1994 is het officieel mogelijk om vanaf Calais (Noord Frankrijk) door de kanaaltunnel naar Kent (Engeland) te reizen. Het nadeel hiervan is dat u eerst naar Calais moet rijden. Dit kan u toch zeker 3-6 uur (afhankelijk vanwaar u in Nederland woont) kosten. Verder zit er een hoog prijskaartje aan de reis door de kanaaltunnel. Voordeel is dat het een unieke ervaring is om ruim een halfuur onder de zee door met de trein te gaan.
  • Veerboot. Al tientallen jaren is Stena Line de grootste aanbieder van ferrytochten in Noord Europa. Er bestaat een goede verbinding tussen Hoek van Holland naar Harwich. De reis zal langer duren dan andere opties en ook is het niet goedkoop. Wel ziet u veel, vertrekken en aankomst in een haven is altijd mooi!

Wat valt er te zien?

Allereerst is er zoveel te doen dat u aan één dag nooit genoeg zult hebben. Toch kunt u, mits u niet teveel in winkels blijft hangen, zeer veel bekijken op een dag. Bij mooi weer is het ook zeker aan te raden om naar de London Eye te gaan. Dit reuzenrad is 135 meter hoog, daarmee een van de hoogste van Europa. Met helder weer heeft u een prachtig uitzicht over geheel Londen en omstreken. Deze attractie is absoluut het geld waard!
De Tower of London; wie heeft er niet gehoord van deze beroemde gevangenis? De Tower heeft meerdere doeleinden gehad. Vandaag de dag is het een museum met onder andere de Engelse kroonjuwelen. Uit ervaring kan ik zeggen dat de juwelen wonderbaarlijk zijn om te zien. Aangezien het verboden is foto's te maken, zult u op internet niet heel veel vinden van de kroonjuwelen. Des te meer reden om ze met uw eigen ogen te aanschouwen.
Buckingham Palace komt u vast wel bekend voor. Dit grote paleis is van buitenaf een lust voor het oog. Het zou mogelijk moeten zijn om bepaalde dagen binnen te mogen kijken. Dat heb ik helaas zelf moeten missen. Vlakbij Buckingham Palace staat een indrukwekkend beeld en er is een park dichtbij. Beiden ook het bekijken waard. Verder ziet u bij Buckingham de beroemde wachters. Erg leuk om te bekijken. (waarschuwing: u mag met ze op de foto, maar doe geen rare dingen).

De Tower Bridge over de Theems is een van de beroemdste bruggen ter wereld. De Theems is de grote belangrijke rivier die door Londen stroomt. Wat absoluut aan te raden valt is een boottocht op de Theems. Meestal duren deze tochten een uur. In dat uur krijgt u ontzettend veel te zien. Ook zult u zeker langs de beroemde en mooie Tower Bridge komen.
Een attractie die verder aan te raden is, is een bustocht. Wereldberoemd zijn de rode dubbeldekkers uit Londen. U heeft de mogelijkheid om kriskras door Londen te rijden aan boord van zo'n bus. Een hele leuke ervaring. Wellicht rijd u hier ook mee over de Tower Bridge. Vandaar heeft u een mooi uitzicht.

Conclusie en mening

Londen is een prachtige stad waar veel te doen is. Wilt u werkelijk Londen in veel aspecten hebben gezien, dan heeft u waarschijnlijk minstens een week nodig. Londen is echter ook voor een dagje uit geweldig om te doen.
Mocht u met de auto via de kanaaltunnel gaan: vergeet niet dat de Engelsen links rijden.
Een prettige reis toegewenst!

www.wikipedia.nl/londen
www.google.nl/afbeeldingen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in