Cleopatra was een Egyptische koningin die leefde tussen 69 voor Christus en 30 voor Christus. Ze werd door veel mannen bemind en had onder andere een relatie met Julius Caesar. Hoe zag het leven van deze Egyptische vorstin er uit?

Koningin

In 51 voor Christus stierf de vader van Cleopatra, de koning van het oude Egypte. Cleopatra trouwde met haar twaalfjarige broer, zodat zij op achttienjarige leeftijd samen met hem over het Egyptische Rijk kon regeren. Later begon Cleopatra echter in haar eentje te regeren. Ze liet de naam van haar man weg op officiële documenten en alleen haar hoofd stond op de munten afgebeeld. Niet iedereen kon dit waarderen, daarom werd ze in 48 voor Christus afgezet. Cleopatra was toen gedwongen om uit Egypte te vluchten.

Terug in Egypte

In 48 voor Christus nam Julius Caesar de Egyptische hoofdstad in. Hij zette Cleopatra met een andere broer van haar weer terug op de troon. Cleopatra begon een relatie met Caesar, om haar positie te kunnen behouden. Ze kreeg één kind van Caesar: Caesarion. Enkele jaren later werd Caesar vermoord. Zijn opvolger was Octavianus, de achterneef van Caesar.

Marcus Antonius

Na de dood van Caesar kreeg Cleopatra een relatie met Marcus Antonius, de paardenmeester van Caesar. Marcus Antonius riep Cleopatra bij zich om haar loyaliteit te testen. Cleopatra wist Marcus Antonius te verleiden en hij besloot de hele winter bij haar te blijven. Van Marcus Antonius kreeg Cleopatra een tweeling en later zelfs een derde kind.

Zelfmoord van Cleopatra en Marcus Antonius

Opnieuw waren mensen tegen Cleopatra. Octavianus kon het niet hebben dat Cleopatra zoveel macht had. In 31 voor Christus vond daarom de Slag bij Actium plaats. Tijdens deze slag vochten de schepen van Octavianus tegen die van Marcus Antonius. De slag ging om de heerschappij over Egypte. Op het moment dat Cleopatra en Marcus Antonius doorhadden dat ze de slag zouden gaan verliezen, vluchtten ze. Marcus Antonius pleegde zelfmoord door zichzelf aan een zwaard te rijgen. Een tijdje later liet Cleopatra zich doden door een slang.

Films

Er zijn veel films en toneelstukken gemaakt over Cleopatra. Vaak wordt gedacht dat Cleopatra een hele knappe vrouw was, omdat ze de twee machtigste mannen uit haar tijd had weten te verleiden. Toch schijnt ze helemaal niet zo knap geweest te zijn. Ook wordt haar dood vaak gedramatiseerd in films. Volgens sommige verhalen zou zij te horen hebben gekregen dat Marcus Antonius dood was en pleegde ze daarom zelfmoord. Vervolgens zou Marcus Antonius, die helemaal nog niet dood was, uit verdriet ook zelfmoord gepleegd hebben.

Zeker is dat Cleopatra een bijzondere vrouw was. Ze had veel macht voor een vrouw in die tijd. Bovendien heeft ze een relatie gehad met Julius Caesar en Marcus Antonius. Het is dus niet gek dat er zoveel films over haar verschenen zijn.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Cleopatra_VII

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in