Op 31 augustus 1997 overleed de geliefde prinses Diana door een auto-ongeluk. Iedereen was in shock. Haar begrafenis werd overal ter wereld gevolgd.

Prinses Diana

Prinses Diana was de vrouw van de Britse kroonprins Charles. Samen hadden zij twee kinderen: William en Harry. Maar de relatie tussen Diana en Charles liep niet goed en ze besloten uit elkaar te gaan. Dit zorgde voor veel interesse bij de pers. Dag en nacht werd Diana gevolgd door paparazzi.

Na haar scheiding ging Diana zich steeds meer inzetten voor goede doelen. Zo zette ze zich in voor het verwijderen van landmijnen uit gebieden waar oorlog gevoerd was. Ook kreeg ze een nieuwe vriend: Dodi Al-Fayed.

Haar dood

Diana’s eeuwige vlucht voor de paparazzi leidde uiteindelijk ook tot haar dood. Op 31 augustus 1997 zat ze met haar vriend Dodi Al-Fayed in de auto. De chauffeur had teveel gedronken en probeerde de paparazzi te ontwijken. In de tunnel ging het mis, de auto slingerde van de weg af en raakte een van de pilaren aan de zijkant. De paparazzi bleef achter elkaar foto’s maken, terwijl Diana zwaar gewond in de auto lag. Op dat moment was Diana nog in leven. Korte tijd later overleed ze in het ziekenhuis.

Diana had geen gordel gedragen, net zoals de andere inzittenden. Misschien had ze het ongeluk overleefd als ze dit wel gedaan had. Dat Diana geen gordel droeg was uiterst opmerkelijk. Ze stond bekend als iemand die altijd haar Gordel droeg.

Na haar dood

Op Diana’s begrafenis kwamen drie miljoen mensen. Ook op tv werd het door miljoenen mensen bekeken. Bij haar huis in Londen waren zelfs zoveel boeketten neergelegd dat het te gevaarlijk werd. Mensen mochten vanaf dat moment geen bloemen meer neerleggen. Er was veel kritiek op de manier waarop de Koninklijke Familie omging met de dood van Diana. De koningin was op dat moment op vakantie en besloot niet meteen terug te keren. Ook werd de vlag van het paleis niet halfstok gehangen.

Na de begrafenis kwam de woede over de dood van Diana pas echt naar boven. De paparazzi kreeg de schuld van haar overlijden. Ook werden er verschillende theorieën bedacht over eventuele samenzweringen. Mensen dachten dat Diana vermoord was. Voor deze theorieën is echter nooit bewijs gevonden en het is nog steeds de vraag wie er nou echt schuldig is aan de dood van Diana.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in