Elizabeth Bathory is een bekende seriemoordenaar, die volgens het Guinness Book of Records de meeste moorden heeft gepleegd. Deze vrouw kwam uit Hongarije en wordt ook wel de Bloed Gravin genoemd.

Het leven van Elizabeth Bathory

In 1560 werd Elizabeth Bathory geboren als rijke dochter van baron George Bathory en barones Anna Bathory. Toen Elizabeth nog maar vijftien jaar was, trouwde ze al met Ferenc Nasasdy. Deze verbinding tussen twee rijke families zorgde ervoor dat er ruim 4500 gasten aanwezig waren op de bruiloft. De man van Elizabeth was vaak weg van huis omdat hij de leiding had over een leger. Elizabeth zat daarom bijna altijd alleen thuis.

De moorden

Elizabeth leerde van haar man hoe je mensen kon martelen. Wanneer hij niet thuis was, liet zij uit verveling mensen naar haar huis toe brengen, die ze vervolgens kon martelen. Haar bediendes Iloona Joo en Thorko hielpen haar daarmee.

In het jaar 1600 overleed Ferenc Nasasdy. Elizabeth vond het niet heel erg, maar maakte zich wel steeds meer zorgen om haar uiterlijk. Ze vond dat ze er steeds ouder uit ging zien. Toen Elizabeth in een woedeuitbarsting haar dienstmeisje in het gezicht sloeg, kwam er bloed op haar handen. Elizabeth was er van overtuigd dat haar hand er jonger uit ging zien door het bloed. Ze beval haar dienaren daarom het dienstmeisje open te snijden en het bloed op te vangen, zodat ze er in kon baden. In tien jaar tijd werden er ruim 650 meisjes vermoord door Elizabeth en haar dienaren. Ook meisjes van adel waren niet veilig voor de bloeddorstige Elizabeth.

Martelingen

De slachtoffers van Elizabeth werden niet in een keer door haar gedood. Ze vond het leuk om ze eerst te martelen. Zo had Elizabeth een grote stalen kooi waar het meisje in werd gezet. Vervolgens werd ze omhoog gehesen. Elizabeth stopte daarna een hete pook in de kooi, die ze tegen het meisje aandrukte. Vervolgens kwamen er spietsen omhoog waardoor het meisje doodgestoken werd. Elizabeth ging meestal onder de kooi zitten, waardoor ze een douche van bloed over zich heen kreeg.

Ook zonder de kooi werden meisjes vaak met een hete pook mishandeld. Elizabeth verbrandde het hele lichaam van de meisjes, inclusief de geslachtsorganen. Soms prikte ze ook met naalden in het lichaam. In de winter gooide Elizabeth ijswater over de meisjes heen en zette ze daarna naakt buiten neer in de vrieskou. Tenslotte had ze nog een martelmethode waarbij ze een stuk vlees afsneed van het lichaam en de meisjes dwong hun eigen vlees op te eten.  

Veroordeling

Een van de meisjes wist te ontsnappen en vertelde waar Elizabeth mee bezig was. Het kasteel werd onderzocht. Er werden vijftig lijken gevonden en een lijst waarop alle andere slachtoffers stonden. Ook waren er enkele nog levende meisjes in het kasteel. De bediendes die geholpen hadden met de moorden bekenden en werden daarna onthoofd. Elizabeth weigerde echter te bekennen. Toch werd ze uiteindelijk veroordeeld. Ze werd opgesloten in een dichtgemetselde kamer zonder ramen of deuren. Er was enkel een klein luik waar haar eten naar binnen werd geschoven. Na vier jaar overleed Elizabeth Bathory hier.

http://kunst-en-cultuur.infonu.nl/geschiedenis/18002-elizabeth-bathory.html

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in