Eenvoud, het woord beschrijft de exacte betekenis van een opkomend probleem. Maar is dit eigelijk wel een probleem, de crisis en uw portemonnee kan een hoop ellende worden bespaard als u de eenvoud van het leven eens anders bekijkt. Velen denken te weten dat geluk het leven verbetert. Wat natuurlijk onjuist is, want men kan zelf het geluk vinden. Diep in u zelf, met persoonlijke ontwikkeling. Door die zoektocht af te ronden en terug te kijken naar de eenvoud in het leven. Wij allen verdienen het om echt gelukkig te worden.

""

Geluk, persoonlijke ontwikkeling en waardering in het leven.

Een ieder streeft ernaar, maar bereiken we het wel op de juiste manier?

 

Wij mensen zijn wat dat betreft maar vreemde wezens, we zien maar heel weinig van wat er echt toe doet. En wat doet er dan zo toe?

Laten we beginnen met onszelf leren kennen, ons lichaam en onze geest. Ons lichaam heeft warmte,voedsel,licht,verzorging en ook aandacht nodig. Dat betekent dat we dat steeds weer in acht moeten houden, vooral voor ons besef van leven. Maar ook voor een klein deel van ons geluk.

Door de eenvoud van het leven te leren herkennen, kan men zelf bekijken hoe men met het eigen geluk omgaat. Volgens velen een ongestelde vraag. Men wordt gelukkig als men naar de eenvoud kijkt van het leven.

De man en de vrouw op het gehaakte picknickkleedje omringd door de glooiende heuvels van een prachtig land, dat alleen uit treurige wilgen bestond en velden vol wuivend gras. Een zuchtje wind deed de bladeren ritselen en de vogels in de lucht krijsten.

De eenvoud in dit verhaal is het feit dat er niet alleen iets verteld wordt, maar de lezer zelf kan weliswaar ook genieten en het zich voor de geest halen, waar het verhaal zich bevind. Een prachtig stukje eenvoud!

Leuke oefeningen om zelf te proberen en meer eenvoud, dus geluk in uw leven toe te voegen!

* Pak een pen en een papier :

– schrijf op wat u het eerste bedenkt

– schrijf alles op wat u binnen een bepaald kader heeft bedacht. Bijvoorbeeld: voedselbudget.

VOORBEELD :

-voedselbudget-

koken/boter/melk/ijs/snoep/koekjes/portemonnee/

– als u dit hebt gedaan, ziet u een hele lijst. Met die lijst kunt u zelf gaan bedenken hoe u uzelf verwend of juist iets uitspaart. Ook kunt u natuurlijk een lijst maken van de wekelijkse boodschappen en dan vergelijken wat wel en niet binnen het voedselbudget past en hoe u kunt zorgen dat u elke week toch blij bent met uw aankopen en tegelijkertijd ook bezuinigt op uw uitgaven.

* Gaat u altijd met uw iPod de deur uit? Neem hem eens niet mee, en ook uw gsm niet.

– Door juist dingen te vergeten kunnen mensen weer gelukkiger zijn als ze die iPod weer hebben. Of opnieuw genieten van dingen die ze eerder misten.

Wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat onze hersenen met een zogenaamd 'beloningssysteem' werken en wij zelf instaat zijn om dit te manipuleren. In deze tekst proberen wij uit te leggen dat het absoluut mogeljk is om uzelf in staat te stellen uw eigen geluk te creeren. Dat kunt u dus doen door middel van uw beloningsysteem of juist door uw waardering aan het leven te geven en u open te stellen voor de gemakken waar u nu voor gekozen heeft.

Een dag met familie naar het bos, of juist alleen met de hond een heerlijk stuk wandelen. Als u goed kijkt ziet u dat er meer is dan alleen auto's en toeterende bussen. Boven u vliegen allerlei vogels en kleine insecten die vaak niet met het blote oog zijn waar te nemen. U kunt dus ten alle tijde een verrekijker bij u dragen, om hier en daar nog mooie Nederlandse vogels te spotten.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in