Zorgen voor jezelf in deze drukke wereld. Het is soms moeilijk om te denken aan een goede gezondheid. Je hebt structuur nodig en een goede balans. Er zijn mensen die perfect voor zichzelf zorgen, maar ook genoeg mensen die daar meer moeite mee hebben. Jezelf houden aan goede voornemens blijft erg moeilijk. Het leven duurt, naar alle waarschijnlijkheid, geen honderd jaar. Waarom dan niet radicaal?

Wees zuinig op je lichaam

Belangrijk is dat we niet te veel ingaan op de alledaagse verleidingen. Beloon jezelf af en toe met die hamburger, maar maak er geen gewoonte van. Een jenever is heerlijk, maar een sapje is ook lekker en bovendien gezond. Natuurlijk zitten daar ook de nodige zoetstoffen in, maar het is altijd beter dan veertig procent alcohol door je slokdarm. Dit is geen cliché, maar echt een verplichting naar jezelf toe. Luister naar je lichaam.

Sport!

Heb je enig idee hoe belangrijk sporten is voor het menselijk lichaam. Een half uurtje beweging per dag is ruim voldoende. Je kunt denken aan wandelen en fietsen, maar trappen lopen is minstens zo goed. Je bent gezond geboren en alleen jij kunt die gezondheid bewaken. Eer het pact dat je met jezelf hebt gesloten, bewust of onbewust. Natuurlijk zijn er altijd mensen waarmee je kunt gaan sporten, samen sta je sterk.

Doorzetten is de kunst

Veel ongezonde mensen hebben geen vertrouwen. Ze hebben zichzelf als het ware opgegeven en accepteren de zwembandjes. Ben jij ook zo? Nee! Althans, jij hoeft niet zo te zijn. De keuze is aan jou, iedere dag is anders en biedt nieuwe mogelijkheden. Gooi die peuken weg, zet die frietpan bij het vuil. Zo moeilijk is het niet, je moet het gewoon even doen. Neem een dagje vrij en pak één van die twintig kookboeken erbij. Kies een lekker groentegerecht en doe dat iedere week. Mensen om je heen zullen vragen of ze mee kunnen eten als jouw keuken altijd lekker ruikt. Je moet jezelf de tijd gunnen om te wennen aan de nieuwe situatie en daar is doorzettingsvermogen voor nodig.

Of doe het vooral niet….

Blijf zoals je bent, dat kan natuurlijk ook. Helemaal niets mis mee, maar klaag dan ook niet. Ga niet anderen vervelen met negatieve gedachteprocessen. Als jij volledig accepteert dat jou levensstijl niet ongezond is, toon dan wel begrip voor die ander. Inhaleer diep, maar hou die rook voor jezelf. Frituur die kippetjes, maar val je gasten er niet mee lastig. Ongezond leven doe je alleen!

Iets te weinig woorden eigenlijk, let daar op!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in