Huisdieren zijn gezellig maar ze kosten geld. Dat werd een oudere vrouw uit Maastricht maar al te duidelijk, zij werd even crimineel om eten voor haar poezen te kunnen betalen.

Hongerige huisdieren

"Kom lieverds," roept de oude dame tegen haar poezendieren, "ik zal jullie etensbakjes vullen!" Ze loopt naar de kast om het voer te pakken. Maar wat is dat nu? De blikjes zijn op. Ze pakt haar portemonnaie en daar wacht haar een tweede verrassing: de portemonnaie is leeg. Ach, hemeltjelief! Zou ze dan toch op het aanbod van die jongens ingaan? Ze hadden haar gevraagd om een pakje weg te brengen waar zij dan voor betaald zou krijgen. Haar katten zijn alles voor haar en ze besluit het te doen.

's Avonds komt zij thuis en haalt een aantal blikjes uit haar boodschappentas. Een voor een zet zij de blikjes op een plank in de voorraadkast. De poezen geven haar liefdevol kopjes langs haar benen.
"Ja, mijn kinderen ik kom al, hier is jullie eten". Zij  opent de blikjes, vult een aantal bakjes met kattenvoer en zet ze op de grond.  De poezen eten hongerig de inhoud op.
"Ja, eet maar," denkt zij en met een glimlach denkt zij aan de agent die haar die middag straffend toesprak. Hij had ervoor gezorgd dat zij kattenvoer kon kopen. 

Menselijkheid kent geen tijd

De volgende dag staat in de krant:

"De politie heeft dindsdagmiddag in Maasstricht een 75-jarige vrouw uit de Limburgse hoofdstad aangehouden die als drugskoerier bleek rond te rijden. Ze verklaarde daarmee een kleine vergoeding te krijgen, waarmee ze haar katten kon onderhouden. Dat maakte de politie onlangs bekend. Inderdaad vond de politie in haar huis tientallen katten. De vrouw liep tegen de lamp toen agenten haar een stopteken gaven omdat ze geen gordel droeg. Ze zagen dat de vrouw snel iets uit de auto gooide. Het bleek een kleine hoeveelheid cocaïne te zijn. Na verhoor kwam de vrouw er met een waarschuwing vanaf. Zij beloofde het nooit meer te zullen doen."

De oude vrouw gaat tevreden zitten en denkt: "Ja, mijn poezenkinderen, geluk moet je hebben…"

De Telegraaf, 30 juni 2010

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in