Elysium is een bijzonder saunacomplex in de buurt van Rotterdam. Hier kun je meer dan twintig verschillende soorten sauna’s vinden en een groot aantal baden. Zowel binnen als buiten is er genoeg te beleven. Na een dag Elysium kom je helemaal tot rust.

Faciliteiten

Sauna’s

Elysium heeft 25 verschillende sauna’s. Zo zijn er twee infraroodsauna's met een relatief lage temperatuur. Het infrarood licht zorgt voor een snelle afvoer van afvalstoffen in het lichaam. Ook het caldarium heeft een temperatuur van slechts 50 graden, erg laag naar saunanormen. Daarom is deze ruimte ideaal voor mensen die nog niet aan de sauna gewend zijn.

In de lichtsauna wordt gebruikgemaakt van kleurentherapie. De kleuren die afwisselend zichtbaar zijn, hebben allemaal een positieve werking voor het lichaam. Zo zorgt de kleur groen voor ontspanning en heeft het invloed op de longen en luchtwegen. Blauw werkt kalmerend en is goed voor de darmen.

Buiten zijn verschillende blokhutten met sauna's te vinden. De temperatuur is hier een stuk hoger, tegen de honderd graden aan. Verder heeft Elysium nog een luistersauna waar verhalen worden verteld, een romantische sauna (met kaarsen en een Frans balkonnetje), een kruidensauna (die ruikt naar lavendel of munt en gedecoreerd is met gedroogde kruiden) en een zuurstofsauna (waar je honderd procent zuurstof in kunt ademen, dit zou veroudering tegengaan). 

Baden

Er zijn wel achttien verschillende baden waar je uit kunt kiezen. Allemaal zien ze er zeer bijzonder uit. Zo heb je binnen een groot zwembad in de sfeer van Duizend-en-één-nacht. Hier kun je zwemmen onder een betoverende sterrenhemel. Binnen zijn ook verschillende kruidenbaden te vinden. Deze baden ruiken niet alleen heerlijk, maar zijn ook nog eens goed voor je lichaam. Dennengeur versterkt bijvoorbeeld je immuunsysteem en verzorgt je huid. Bovendien zorgen die geuren ervoor dat je optimaal kunt ontspannen.

Buiten kun je tot rust komen in een van de jacuzzi’s. Het maakt niet uit of het nou goed weer is of slecht weer, de temperatuur is hier altijd goed. Bovendien heb je vanuit de jacuzzi een mooi uitzicht over de prachtige tuinen van Elysium.

Het zoutwaterbad bevindt zich ook buiten. Het zout zorgt er niet alleen voor dat je kunt drijven, maar het is erg goed voor je huid. Wanneer je het flink warm hebt gekregen in de sauna, kun je gebruik maken van een van de dompelbaden waarin je snel kunt afkoelen. Een beetje lef moet je wel hebben, want het water is erg koud!

Horeca

Elysium beschikt over zeer uitgebreide horecagelegenheden. In het hele complex zijn er maar liefst drie restaurants te vinden. La Delizia is een buffetrestaurant, waar je sfeervol kunt eten. Brasserie PUUR is een modern restaurant met uitzicht op de tuin. Buiten bevindt zich het exclusieve restaurant Max Wine & Dine. Zo is er genoeg keuze voor iedereen.

Brasserie PUUR wordt waarschijnlijk het meest bezocht, omdat het op een centrale plek ligt. Helaas is de kaart hier niet heel uitgebreid en is het personeel niet altijd even vriendelijk. Kijk dus ook eens verder naar de andere restaurants.

Inrichting

Aan de inrichting heeft Elysium ook veel zorg besteed. Je wordt meegenomen op wereldreis door de verschillende thema’s die naar voren komen. De thema’s die je in Elysium tegenkomt zijn Byzantijns (dit is een wereld vol overvloed met exotische planten, oosterse massages en kruidenbaden), tropisch (in de sfeer van het tropisch regenwoud), mediterraans (warme kleuren, sinaasappelbomen en zachte geuren), zen (de rustgevende Tuin van Stilte en Rust), Duizend-en-één-nacht (sprookjesachtige oosterse sfeer), Scandinavisch (Finse blokhutten met eucalyptusgeur) en jugendstil (prachtige beelden en schilderijen). 

Algemene informatie

Elysium is het hele jaar door geopend van tien uur ’s ochtends tot elf uur ’s avonds. De toegangsprijs bedraagt €29,50 per persoon. Op de maandagen is het damesdag of badkledingdag. De tweede en vierde maandag van de maand zijn speciaal bedoeld voor dames, heren zijn dan ook niet welkom. Op de eerste, derde en vijfde maandag van de maand is het dragen van badkleding verplicht.

Als je naar de sauna gaat, heb je een badjas, badslippers en een handdoek nodig. Voor €16,50 kun je een set huren bij Elysium. Je kunt echter een hoop geld besparen door dit gewoon zelf mee te nemen. Aan shampoo en bodylotion hoef je niet zelf te denken, hier kun je gratis gebruik van maken. Bovendien is er scrubzout verkrijgbaar bij elke doucheruimte.

Elysium is een prachtige sauna met veel faciliteiten. Toch gaat de ontspannen sfeer soms een beetje verloren door de enorme drukte. Doordat er weinig stilteruimtes zijn (waar je dus niet mag praten), is de rust in de sauna soms ver te zoeken. Zondag is de drukste dag in Elysium. Reserveer daarom op tijd via de site, zodat je zeker bent van een plekje. Hecht je veel waarde aan rust en stilte in een sauna? Ga dan een keer op een doordeweekse dag naar Elysium.

Ondanks de drukte en de hoge kosten is de sauna zeker een bezoekje waard. De aantrekkelijke en gevarieerde inrichting, de ruime keuze en de goede faciliteiten maken Elysium toch erg bijzonder in zijn soort.

www.elysium.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in