Ken jij vrouwen die jaloers zijn? Vast wel, anders was je hoogstwaarschijnlijk niet bij deze tekst terecht gekomen. Jaloersheid komt ook bij mannen voor maar vaker zijn het toch vrouwen die leiden aan deze vervelende gewoonte in relationele sfeer. Doordat dit onderwerp gaat over jaloersheid bij vrouwen wordt hier dan ook dieper op ingegaan. Natuurlijk kunnen er diverse redenen zijn die het jaloerse gedrag van de vrouw kunnen verklaren, maar met enige regelmaat is het ook een onnodige en vervelende vorm van aanstellerij. Wat zijn tekenen van jaloezie en, nog belangrijker, wat is er aan te doen?

Tekenen die wijzen op jaloezie

Jaloezie kan in alle mate en ook terecht voorkomen. Veel mannen zullen het echter bijzonder vervelend vinden dat hun partner om de zoveel tijd sms’jes en e-mails controleert om op de hoogte te blijven van zijn bezigheden. Evenals het overdreven aanwezig zijn en het verbieden van contact met sommige vrienden of vriendinnen die in hun ogen van slechte invloed zijn Andere factoren die wijzen op jaloers gedrag kunnen uiten zich in de vorm van boosheid, wanneer je naar een andere dame kijkt of door veel vragen stellen over vrouwelijke vriendinnen/collega’s. Ook het ondervragen van vrienden kan een teken zijn van een jaloerse drang naar zekerheid over jullie relatie. Zo zijn er nog vele andere redenen die kunnen leiden tot een vorm van overdreven jaloezie. Dit kan zeer vervelend zijn als je in een relatie zit waar geen sprake is van overspel en het absoluut een monogame relatie betreft vanuit jouw kant.

Praat erover

Als bovenstaande factoren voor jou bekend zijn, dan zou dit kunnen betekenen dat je in een relatie bent met een jaloerse of zeer bezitterige partner. Het is dan ook zeer belangrijk om daar met je partner over te praten. Vraag waarom je partner zich zo gedraagt op bepaalde momenten en ben eerlijk over je gevoelens met betrekking tot je relatie. Door er goed over te praten kunnen bepaalde redenen naar boven komen. Misschien is jou partner in het verleden wel eens gekwetst en wil zij deze vervelende ervaring niet opnieuw beleven. Luister goed naar haar antwoorden en leg de verschillen uit met jullie relatie en vraag om begrip over jouw situatie. Vertel dat je het moeilijk vind om steeds onterecht verantwoording af te moeten leggen over jouw bezigheden en dat het niet nodig is om jaloers te zijn. Dit kan in het slechtste geval leiden tot een beëindiging van de relatie met als oorzaak een overdreven jaloezie die achteraf onnodig bleek te zijn.

Andere oplossingen

Bedenk goed of je zelf redenen geeft die kunnen leiden tot onzekerheid bij je partner. Als je vaak met andere vrouwen contact hebt en regelmatig sms’t of mailt, kun je jezelf afvragen of je zelf verantwoordelijk bent voor het gedrag van je partner. Geef ook niet meer aandacht aan bepaalde vrouwen dan de aandacht die je aan je vriendin geeft. Kom ook niet met slechte excuses over wat je gedaan hebt die ongeloofwaardig overkomen en jaloers gedrag uitlokken. Als je dingen hebt gedaan die je liever niet wil vertellen aan je partner maar niets te maken hebben met overspel is het misschien verstandig dit gewoon toe te geven. Dit voorkomt dat je ongeloofwaardig overkomt en komt de relatie absoluut ten goede. Praat ook niet veel over en met andere vrouwen in haar bijzijn. Verder is het belangrijk om je partner nooit met andere vrouwen te vergelijken aangezien veel vrouwen dit niet waarderen. Mocht het echter totaal niet liggen aan het door jouw vertoonde gedrag en weet je dat je partner in vorige relaties hetzelfde gedrag vertoonde, dan is het belangrijk om na te denken over de toekomst van de relatie en jouw rol hierin.

Succes!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in