Wij als burgers van Nederland moeten ons beseffen dat we echte invloed kunnen uitoefenen op de Nederlandse politiek. Wij kiezen wie ons vertegenwoordigen. Het gevallen kabinet heeft echter aangetoond niet capabel te zijn met de economische omstandigheden, terwijl nu concreet economische investeringen in de Nederlandse economie hard nodig zijn. Het Lenteakkoord biedt daarbij geen uitkomst en dus is het aan u als kiezer om anders te kiezen. Kies dan ook voor een economisch welvarend Nederland.

We waren het beste jongetje van de klas 


Het schaamrood zou ons op de kaken moeten staan. Hoe heeft dit zo kunnen gebeuren, Nederland de voortrekker van Europa was echt het beste jongetje van de klas. Wat heeft de politiek in de tussentijd gedaan? Niets doen en uit hun neus liggen eten, of is er juist met de pet naar gegooid. We moeten ons afvragen als kiezer wie ons land de afgelopen jaren heeft geleid en waarom dat wij nu juist in grote problemen zijn gekomen. Is de politiek wel daadkrachtig en besluitvaardig genoeg om ons land op een gedegen manier door de recessie heen te leiden? Het Lenteakkoord getuigt wel van daadkracht maar de bezuinigingen komen allemaal op de verkeerde plek terecht. Een teleurstellend resultaat waardoor de economie nog verder op slot komt te staan. 

Politiek is geen handjeklap


De regering vertegenwoordigt ons: "de burger". Wij kiezen wie beslissingen voor ons en het land mogen nemen. Toch moeten we ons afvragen of de huidige politiek wel de juiste vakbekwame personen naar voren schuift om ons land te kunnen leiden. Probleem is vaak dat opkomende partijen in één keer veel nieuwe gezichten het politieke toneel laten betreden waarbij het de vraag is of zij vanuit het juiste hout gesneden zijn. Het is daarbij van groot belang dat de Nederlandse belangen goed behartigd worden. Hoofdthema moet zijn de Nederlandse economie, en niet bijzaken. Het is dan ook overduidelijk dat bij een strak economisch stimuleringsbeleid geen handjeklap wordt gedaan, maar tot concrete overheidsinvesteringen wordt overgegaan. 

Gevaar van populistische politiek


Is het noodzakelijk voor Nederland dat belangrijke economische beslissingen genomen moeten worden, dan dienen de partijen daar achter te staan. Het moet niet zo zijn dat een enkele partij de politiek in de houtgreep houdt. Populistische partijen komen en gaan, maar die partijen kunnen het land maken en breken. Dat is nu dan ook wel gebleken. De Nederlandse burger dient goed na te denken omtrent wie of wat goed voor Nederland is. Populaire ideeën en praatjes zijn prachtig en trekken veel kiezers, echter geven concrete positieve oplossingen geen kans. Het is nu recessie en dus dienen de juiste stappen per direct genomen te worden zonder dat de besluitvoering daarover wordt verstoord. Snel reageren met de juiste economische beslissingen maakt dat het herstel van de economie wordt bevorderd. 

Nederland kon trots zijn


Nederland is altijd een trots land geweest met een geschiedenis van speciale normen en waarden binnen de wereld. Wij hebben ons stempel gedrukt op de wereld, juist omdat de Nederlandse burger anders aankijkt tegen bijvoorbeeld abortus, het homohuwlijk en respect voor iedereen. In ieder geval dat was zo! Inmiddels staan we te boek als het land dat specifieke groepen in de maatschappij openlijk discrimineert. Waar moet dit heen met dit land. Het is overduidelijk dat Nederland niet het tolerante landje is dat het ooit is geweest. Voorheen had Nederland een voorname stem binnen de wereldpolitiek en konden de politieke leiders andere landen bewegen om de juiste maatregelen te nemen. Ze zien ons tegenwoordig al aankomen, met onze minder capabele politieke leiders. 

De kiezer is aan zet


Nederland heeft grote problemen grotendeels veroorzaakt door politiek wanbeleid en gekissebis. Het is overduidelijk dat er een frisse wind door Den Haag moet gaan waaien, waardoor de problemen behorende bij een recessie effectief kunnen worden aangepakt. Het gevallen kabinet heeft wel aangetoond dat het op deze manier absoluut niet kan. Er dienen oplossing te komen, zodat de economie wordt gestimuleerd. Adequate bestuurders die van wanten weten, moeten NU de kans krijgen. Het wordt namelijk tijd dat vanuit de overheid investeringen worden gedaan om de economie weer draaiende te krijgen. Slechts bezuinigen over de rug van de burger helpt namelijk niets omdat daarmee de ruggengraat van onze economie direct wordt getroffen. U bent dan ook aan zet als kiezer. Reken met de huidige politiek af en kies anders, kies voor een economisch sterk Nederland. 

Lees verder over:

Stabiele politiek werkt stabiliserend voor de conjunctuur

Banksparenhypotheek versus annuïteitenhypotheek binnen het Lenteakkoord

Het degressieve hypotheekrenteaftrekstelsel

Gevolgen hervorming hypotheekrenteaftrek

De verasocialisering van het ontslagrecht!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in