Hallo! Hier ben ik weer: Bob de kat. Ik maak voor katten en hun bediening artikelen om van te leren. Van beide kanten! Dit artikel gaat over wat er gebeurt als een kat op pad gaat. Echt 'op avontuur' zeg maar. Katten moeten buiten echter goed opletten en de meeste poezen en katten doen dat ook. Hieronder vind je enkele uiteenlopende verhalen. Hierbij alvast een tip voor de bediening:  sluit je kat niet in huis op. Maak desnoods een afgeschermd buitenhok voor de kat als het echt niet anders kan. Maar wij katten moeten echt naar buiten!

Deze verhalen gaan over mij en over andere katten die ik en mijn bediendes hebben gekend.

Slof de kat

Slof was een kat die, zo heb ik gehoord van mijn bediening, altijd meeliep naar school. Mijn vrouw-bediende was toen nog maar klein en zij moest bijna iedere dag naar buiten toe tijdens schooltijd, omdat Slof op het plein voor de school zat te miauwen! De gehele school wist wie hij was. Knappe kat!

Grumpy de kat

Grumpy was de vorige baas van mijn bediening. Hij deed vele leuke en slimme dingen. Zo is het gebeurd dat hij bijna een kilometer verderop ging ´buurten´ bij andere tweebeners in huis. Hij liep gewoon vrolijk mee naar binnen en toen dachten die tweebeners, 'Huh, wat krijgen we nou'? Ze hebben toen aan de adreskoker van Grumpy kunnen zien waar hij woonde. Vervolgens liep hij keurig aan de voet mee naar huis. De vrouw-bediende deed de deur open toen de bel ging. En daar stonden keurig op een rij, een man, een klein kind en daarnaast Grumpy! Een hilarische actie al zeg ik het zelf. Helaas is het hem uiteindelijk niet goed vergaan door een hardrijdende automobilist…… Hij ligt door zijn avontuurlijkheid in de tuin begraven. Grumpy wordt gemist.

Billy de kat

Dit is helemaal een bijzondere kat! Een echt extreem geval waar elke kat en bediende wat van kunnen leren. Billy woont aan de rand van de stad. En hij gaat regelmatig op avontuur. Hij heeft een prima huis, maar omdat hij geweldig kan acteren denken tweebeners soms dat hij verdwaald is. Zo krijgt hij het voor elkaar om overal eten en aandacht te krijgen. Hij heeft zelfs mijn bedienden in de maling genomen, terwijl zij toch best slim zijn voor een tweebener. Vervolgens had ik hem hier twee dagen over de vloer! Het mooiste is wel dat zijn bediening vertelde dat hij een keer vijf dagen op kroegentocht is geweest. Hij ging dan gewoon ergens naar binnen. Billy nam vervolgens plaats op een barkruk en ging daar liggen slapen alsof er niets aan de hand was. Ik geloofde mijn oren niet! Het nadeel is wel dat meneer al een paar keer is weggebracht naar het asiel, omdat ze niet wisten waar Billy woonde. Dus nogmaals een tip voor tweebeners en bedienden: elke kat graag chippen en uiteraard moet een adreskoker om!

Bob, ikzelf

Zelf ben ik nogal gehecht aan mijn eigen huis en tuin. Meestal kom ik niet verder dan een meter of tien van huis. Waarom zou ik ook? Ik heb het hier prima voor elkaar. Wel heb ik de neiging om mijn bediening in huis te houden. Zo ben ik een keer bijna een kilometer meegelopen om te zorgen dat ze niet weggingen. Toen zijn ze inderdaad omgedraaid en heb ik zelfs heel keurig zittend naast de vrouw-bediende bij de weg gewacht om over te steken. Ik dacht: 'als ik zo knap doe gaan ze vast niet weg!'. Helaas hebben ze me thuisgebracht en zijn toen alsnog gegaan. Gelukkig komen ze altijd terug!

Er zijn dus veel verschillende katten en nog meer verschillende gedragingen. Maar voor iedere kat en bediening geldt: let goed op elkaar, maar sluit elkaar niet op!


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in