Het maken van een lekkere, gezonde vegetarische maaltijd is makkelijk te doen. Dit recept vergt weinig tijd om te maken en smaakt geweldig. Met het gebruik van pasta, kaas en pijnboompitten zorg je ervoor dat het vlees niet gemist wordt, terwijl je toch genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt.

Veel mensen eten dagelijks (veel) vlees. Dagelijks vlees eten is niet nodig. Geheel vegetarisch eten hoeft ook weer niet. Een mens is immers een alleseter. Toch is het zeker goed voor jezelf en voor het milieu om af en toe eens geen of minder vlees te eten. Natuurlijk bepaalt men zelf hoe men eet, maar erover nadenken kan geen kwaad.

Vegetarisch koken, hoe doe je dat?

Grote vraag is …..Vegetarisch koken, hoe doe je dat? Veel mensen breken zich het hoofd als zij bijvoorbeeld een vegetarische gast krijgen of zelf eens een dagje geen vlees willen eten. Sommige mensen denken ook dat er zonder vlees echt iets mist aan een maaltijd. Dit is absoluut niet het geval! Ook zonder vlees kun je uitstekend eten. Heerlijk zelfs.

Vega maaltijd

Met behulp van dit recept voor vegetarische tortellini zet iedereen een heerlijke vega-maaltijd op tafel. Het is makkelijk, voedzaam en smakelijk. Voor iedereen die standaard vegetarisch eet is het perfect. Ook voor die andere groep mensen die gewoon eens een dagje zonder vlees wil, is dit een goed alternatief. 

Wat verder leuk is aan dit recept, is dat het eenvoudig aan te passen is. Zo kan men jonge kaas gebruiken, maar zeker ook eens een heftiger versie met blauwschimmelkaas. Let dus een beetje op je eigen smaak met de kaas of kazen die je gebruikt. Probeer de standaard versie uit en ga de volgende keer experimenteren met de andere kazen. Al met al een fijn gerecht om klaar te maken en een heerlijk gerecht om te eten.

Ingrediënten voor 4 personen:

– 1 zak tortellini (vegetarische versie) van ongeveer 250 gram

– 100 gram pijnboompitten (zakje of doosje)

– 300 gram spinazie, uit het diepvriesvak (deelblokjes zijn het handigst, géén a la crème!!)

– 1 pakje verse roomkaas

– 200 gram geraspte kaas (hoe heftiger de geraspte kaas van smaak is, hoe heftiger de tortellini wordt. Kijk dus goed naar de eigen smaak)

– 1 pot pesto genovese

Het klaarmaken:

Om te beginnen moet de spinazie ontdooit worden. Heb je haast? Dan kan de spinazie in de magnetron. Beter is rustig op laag vuur. Vervolgens zet je in een andere pan water op voor de tortellini. Zo kan het water alvast aan de kook komen.

In een droge koekenpan stort je de pijnboompitten. Onder voortdurend omschudden worden deze voorzichtig licht bruin gebrand. Zet ze vervolgens opzij.

Als de spinazie ontdooit is voeg je hier de roomkaas, pesto, pijnboompitten en geraspte kaas aan toe. Laat dit op een laag vuur opstaan en roer steeds door om aanbranden te voorkomen. Kook ondertussen de tortellini zoals op de verpakking staat.

Als de tortellini gaar is, moet je deze afgieten. Is de andere pan goed gemengd, dan stort je alles bij elkaar en meng het goed door. En klaar is Kees.

Serveer in een kom of diep bord, maar begin met niet te grote hoeveelheden. Het eten is erg machtig! Sommigen eten dit liever met een lepel, anderen weer met een vork. Informeer even bij je gasten.

Bevat lactose, gluten en noten

Tip voor mensen met een allergie: dit recept bevat lactose, gluten en noten!

Ten slotte: Eet smakelijk!


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in