Als je single bent, toch graag op vakantie wil, maar niemand kan vinden die net in jouw vakantieperiode met je mee wilt/kunt.. wat doe je dan? Juist, je speurt het internet af op zoek naar een singlereis. En dat is wat ik deed.

Best wel eng, alleen op vakantie als je dat nog nooit eerder hebt gedaan.
Dus eerst maar even oriënteren wat de mogelijkheden zijn.
Vooropgesteld wilde ik met een organisatie mee waarbij het puur ging om een leuke vakantie met gezellige mensen die toevallig single zijn, dus absoluut geendatingvakantie.

Na enig speurwerk kwam ik op de site van www.one2gethertravel.nl terecht. Wat mij erg aansprak is het feit dat je geen kamer hoeft te delen als je dat niet wilt en dat ze het motto hanteren "alles mag en niks moet".
Precies wat ik zocht, lekker mijn eigen ding kunnen doen en toch met andere mensen op vakantie.
Ik boekte dus een 8 daagse trip naar Gumbet, Turkije. De leeftijdscategorie was 25-55 en er zouden 29 mensen mee gaan op de reis.

En dan sta je op Schiphol, enigszins gespannen, want je moet maar afwachten wie er meegaan en of het een beetje klikt.
De groep was nogal verdeeld vertrokken, de ene helft was 's morgens al vertrokken en de andere helft vloog 's middags met een ander toestel.
Op Schiphol kwam ik dus een stuk of 12 mensen tegen die dezelfde reis hadden geboekt. Iedereen keek wat onwennig in de rondte maar als je 12 mensen bij elkaar zet die allemaal alleen zijn gekomen dan merk je dat iedereen direct gezellig met elkaar begint te kletsen en kennis te maken. Het ijs was dus al snel gebroken.
Ik had er zin in.

In Gumbet zagen we de andere helft van de groep. Hoe verschillend kunnen mensen zijn. Je gaat met mensen op vakantie waar je in het dagelijkse leven niet eens mee om zou gaan en nu ga je er gewoon mee op vakantie.
De verdeling mannen en vrouwen was 50-50.
Het grappige is dat de vooroordelen die je hebt op de eerste dag (want dat heb je nou eenmaal) vaak totaal niet kloppen.
Die stille, verlegen jongen bleek de gangmaker van de groep te zijn. Het bange en verlegen meisje bleek een stoere griet te zijn, en mensen waar ik de eerste helft van de week amper mee heb gesproken heb ik, nu een jaar later, nog steeds contact mee.

Ik moet zeggen dat dit een van mijn leukste en onvoorspelbaarste vakanties was. Veel mooie verre reizen heb ik in het verleden gemaakt maar deze week had eigenlijk alles. Super leuke gesprekken gevoerd onder het genot van een cocktail aan het strand.
Tot diep in de nacht op de dansvloer gestaan, met dolfijnen gezwommen, veel en lekker gegeten, elke dag aan het einde van de middag bij het zwembad gehangen met een aantal mensen en de grootste lol gehad.

""

Dus voor de mensen die nog twijfelen om een singlereis te boeken. Gewoon doen! Er gaat een wereld voor je open.
Deze zomer wilde een vriendin met me naar Kreta, ik heb haar zover gekregen dat ze met mij mee gaat op singlereis.
Ik moet wel zeggen dat het niet zo moeilijk was om haar over te halen na al mijn enthousiaste verhalen.

Nog 2 maandjes en dan mag ik weer!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in