'Bob de kat' is de naam. Mijn verhalen vertel ik aan mijn soortgenoten en tweebeners in de hoop dat ze er allen van leren. Het volgende gaat over hoe een kat heerlijk kan liggen en slapen.

Slaapplekken, waar te vinden?

Een kat is natuurlijk baas in zijn huis, dit is altijd van groot belang geweest voor onze soort. In tegenstelling tot die rare honden die altijd maar braaf naar de baas luisteren. Verder is er in ons dagelijks leven nog iets dat heel belangrijk is….

Wij katten slapen, slapen, slapen en slapen. Oja, verder slapen wij ook veel. Hier hebben we een ware kunst van kunnen maken. Op het bed van de bediendes, het liefst opgekruld op een berg dekbed. Of in de kledingkast die per ongeluk open is gebleven.

Als hoofd van jouw koninkrijk moet je natuurlijk de beschikking hebben over vele slaapplaatsen. Het liefst zoveel mogelijk verschillende soorten. Als kat zijnde heb je verschillende behoeftes, soms wil je overzicht hebben, een andere keer wil je rust. Zorg dus dat je bediening genoeg slaapplekken ter beschikking stelt. En zo niet? Eis ze op! Een paar voorbeelden van de slaapplekken die iedere kat moet hebben, zijn de volgende:

Uitzichtplek 

De uitzichtplek, bij voorkeur een vensterbank met uitzicht over de straat. Helemaal ideaal is een verwarming onder de vensterbank in de winter. Je buik en billen lekker warm terwijl je de gehele straat in de gaten kunt houden. Zo weet je ook precies welke buurtkatten er buiten zijn en of de hond van de buren uitgelaten wordt. (Rare beesten toch, aan een lijntje lopen….) Zomers is het ook een pluspunt aan deze plek als er een raam open kan. Dan kun je ook nog eens goed om het hoekje kijken en eens een ommetje maken.

Overzichtplek 

De overzichtplek, bijvoorbeeld bovenop een kast of een grote klim/krabpaal. Vanaf deze slaapplek kun je goed de bediendes in de gaten houden. Wat doen ze? Komt er eten aan? En als het hoog genoeg is zien ze amper wat jij doet! Verder kunnen eventuele druktemakers niet goed bij je.

Rustplek 

De rustplek. Dit kan heel goed in een kast. Niemand die je ziet en je ligt donker en rustig. Ideaal voor je grote slaapje voor het jagen gaan of wanneer er drukke kinderbediendes zijn.

Slaapplek 

De enorm grote slaapplek, ofwel het bed van de bediening. Heerlijk! Alle ruimte om in alle mogelijke en onmogelijke houdingen te liggen. Het mooist is het als de bediening het eigen bed niet netjes opmaakt. Vaak is er dan een grote berg dekbed op het bed waar je je helemaal in kunt rollen.

Mand met ingebouwde aai-functie 

Als laatste bespreken we de mand met ingebouwde aai-functie. Tweebeners noemen dit een schoot. Heel vreemd woord naar mijn idee. Leer de bediening om op de juiste manier te gaan zitten op hun bank of stoel. Kleermakerszit zoals zij dat noemen ligt zeer comfortabel, er vormt zich een keurig holletje waar je in kan gaan liggen. Als je dan ligt, kijk een keer vragend/schattig omhoog en de aai-functie treedt in werking. Mijn persoonlijke mand met ingebouwde aai-functie heb ik intussen tot in perfectie afgericht!

Katten en tweebeners, succes met deze tips, leer ervan en geef het door. Verder, wees altijd lief en geniet van elkaar!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in