Een wollig bolletje breiwol is het meest bekende kattenspeeltje. Heel veel katten vinden simpele dingetjes die in elk huis aanwezig zijn,  helemaal geweldig als speelgoed. Je hoeft dus geen duur activiteitencentrum te kopen om je kat in beweging te houden.

Spaakkralen 

 

""

Deze fietsversiering is ook bekend onder de naam 'spookie'. Katten vinden het geweldig er achter aan te jagen.  De felle kleurtjes vinden ze het leukst. In een verpakking zitten er al snel een stuk of vijfentwintig. Als je er eentje of hooguit twee aan je kat of kitten geeft, dan doe je heel lang met een verpakking. Enige nadeel van de kralen is dat ze onder kasten en banken verdwijnen.

Beesies

De pluizige beestjes die tijdens de WK 2010 bij een landelijke supermarkt te verkrijgen waren, hebben een grote aantrekkingskracht op je katachtige vriendje. Ook hier zijn de felle kleuren favoriet. 

Pingpongballetjes

Deze lichte stuiterballetjes worden fanatiek teruggemept door je kat of kitten. 

Cadeaulint

Het kleurige, gekrulde lintje dat om bossen bloemen en cadeau's zit, is een hit bij katten. Let er wel op, dat de kat zich niet openhaalt, het lint kan scherp zijn.

Propjes

Maak een propje van krantpapier, niet te klein, ongeveer de maat van een grote knikker. Goed in elkaar knijpen zodat je ver kunt gooien. Eerst even het propje aan de kat laten zien en een beetje laten knisperen en dan weggooien. Met een beetje mazzel brengt je kat het propje ook weer bij je terug.

Papieren tassen

De gemiddelde kat vindt in een papieren tas zitten helemaal het einde. Kijk hierbij wel uit, dat de kat zijn nek niet tussen het handvat weet te vouwen, hiervan kan de kat in paniek raken en het hele huis rondrennen met de tas. Let er bij de papieren zakken van postorderbedrijven op, dat je de nietjes verwijdert waarmee de zak gesloten was.

Kartonnen dozen

Hoe kleiner de doos, hoe meer overtuigd kat in kwestie is dat hij of zij er in past.

Rietjes

Een simpel limonaderietje kan je kat een hele tijd bezighouden. 

Algemene tip voor kattenspeeltjes

Wissel af, je kat raakt op een gegeven moment uitgekeken op steeds hetzelfde speelgoed. Je kunt het speeltje opbergen en het na een tijdje weer te voorschijn halen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in