Wat heb je nu gelezen? Dat koppels met een hond een betere relatie hebben? Waarschijnlijk ga je dit gebruiken om jouw partner er van te overtuigen dat je een hond moet nemen. Het is namelijk bewezen dat koppels met een hond een verbetering van hun relatie ervaren. Hoe kan dat dan precies? Oh en dit geldt niet alleen voor koppels, ook voor singles met een hond is er goed nieuws aanwezig. Lees je met me mee?

Onderzoek toont het aan

Onderzoek heeft aangetoond dat het hebben van een hond hartstikke goed is voor je relatie. Het zorgt er namelijk voor dat je vriendelijker bent maar ook behulpzamer. Je kan ook beter met anderen communiceren omdat je dit ook  met de hond moet doen en je dit dan automatisch ook met je partner zal doen. Uit een experiment bleek namelijk dat de aanwezigheid van een hond het aantal interacties met onbekende mensen verhoogt, ook als de hond niet zelf op zoek gaat naar aandacht van vreemde mensen.

Geen compensatie maar juist versterking

Daarnaast is ook bewezen dat hoe meer je hond je sociale behoeftes tegemoet komt, hoe beter de relatie is met je partner. De liefde voor je hond, die natuurlijk ontzettend groot is omdat het zo’n lief beestje is, is daarom ook geen compensatie van liefde maar werkt juist versterkend op de relatie die jij met je partner hebt. Nog een reden om een hond te nemen!

Een vermindering van stress

Een hond zorgt voor minder spanning en stress en daardoor zouden koppels met een hond ook minder ruzie ervaren in hun relatie. Uit onderzoek blijkt zelfs dat de bloeddruk van koppels met hond in stressvolle situaties lager is of weer sneller normaal werd, wanneer je dit vergelijkt met koppels zonder hond. Dat komt ook doordat je het knuffelhormoon oxytocine aanmaakt wat dan juist weer zorgt voor een vermindering van stress en bloeddruk.

Ook voor singles goed nieuws!

Ook wanneer je single bent, is het hebben van een hond een positief gegeven. Zo ontmoet je sneller mensen wanneer je een hond aan je zijde hebt. Dit komt doordat je onbewust punten scoort bij anderen en daarnaast stimuleert het ook sociaal gedrag. Het kan aantrekkelijk zijn om te zien hoe iemand anders met een hond omgaat, omdat het de zorgzame kant kan accentueren. Vrijgezelle mannen met een hond hebben daarom vaak een streepje voor.

Wanneer je overtuigd bent voor een hond, moet je dit artikel even lezen over de aanschaf van een puppy.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in