Wellicht heb je er ooit van gehoord: een traybake. Dit is eigenlijk een ander woord voor het roosteren van eten in de oven. Tegenwoordig hoef je niet meer bij elk recept minimaal drie pannen op het vuur te zetten en hoef je al helemaal niet elke seconde om te kijken naar het eten. Als je op zoek bent naar verschillende recepten die je bijvoorbeeld zou kunnen voorbereiden voor wanneer er bezoek komt, je een drukke dag hebt of je de kinderen thuis hebt tijdens het koken, kan een traybake een handig gerecht zijn. Er zijn nog meer voordelen van de traybake om te ontdekken! Daarnaast vind je ook wat snelle recepten zodat je meteen aan de slag kan

De voordelen van een traybake

Zoals al even kort benoemd, heeft de traybake veel voordelen. Zo is het handig om te doen als je tijdsnood hebt want het gaat je amper tijd kosten. Je moet de groentes en het vlees bijvoorbeeld natuurlijk wel snijden en kruiden, maar er zijn ook kant en klare zakken die je kan kopen. Deze kiep je dan op de ovenschaal of ovenplaat en dat laat je lekker bakken. Een ander voordeel naast dat het dus enorm makkelijk is en amper voorbereidingstijd vergt, is dat je ook weinig afwas hebt. Ook wanneer je een vaatwasser hebt kan het fijn zijn om eens te koken zonder dat je de pannen met de hand af moet wassen. Daarnaast blijft er anders ook plek over in de vaatwasser!

Daarnaast houd je eigenlijk ook tijd over. Je kan namelijk allemaal andere dingen gaan doen terwijl het in de oven staat! Je zou het er ook al ‘s middags in kunnen zetten en in de avond pas de oven aan kunnen zetten. Je kan ondertussen de keuken schoonmaken, je tas inpakken voor de volgende dag of een ander klusje in huis. Natuurlijk kan je ook even bijkomen van de drukke dag of een goed gesprek voeren zonder dat je steeds in de pan moet gaan roeren.

Recepten voor de traybake

Nu je helemaal warm bent gelopen voor de traybake, is het tijd voor wat recepten. Zo kan je gaan voor bloemkool, tomaat en kidneybonen als je een Mexicaans tintje wel lekker vindt. Breng alles overigens goed op smaak.

Nu dat het weer wat kouder wordt, is pompoen erg lekker om te eten en ideaal voor in de oven. Je kan dit dus ook in de oven doen samen met wat andere dingen, denk bijvoorbeeld aan tomaatjes en zoete aardappel. Daarnaast kan je ook bijvoorbeeld broccoli met ui, champignons en kipfilet in de oven bereiden door middel van een traybake.

Ook kan je ovenfrietjes maken. Dan snijd je simpelweg wat groentes en zet je deze in de oven met wat olie en wat kruiden. Denk aan frietjes van koolrabi, pastinaak, wortel of knolselderij. Allemaal echt ontzettend lekker!

Ben je een fan van vis? Ga dan voor een combinatie van zalm, winterpeen en sperzieboontjes. Het klinkt misschien niet als een goede combinatie maar het is echt erg lekker. Eigenlijk kan je alles naar eigen smaak gaan gebruiken met de traybake.

Als je gek bent van ovengerechten, denk dan ook eens aan deze tortillataart. Het is dan wel geen traybake, maar zeker het proberen waard!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in