Als je net als ik een enorme kattenliefhebber bent, lees dan vooral verder. Twijfel je nog steeds over de aanschaf van een kat of poes? Lees dan ook vooral verder. In dit artikel ga ik je namelijk meer vertellen over de Brits korthaar. Een bijzonder kattenras met een zeer lief karakter.

Hoewel ons huishouden inmiddels al drie katten telt, konden we het niet laten. Over een paar weken mogen we onze nieuwste aanwinst verwelkomen 'Sammie', een Brits korthaar kitten….

Onze katten'bende'

In november 2008 hebben we onze eerste kat 'Janssen' uit het asiel gehaald. Janssen is een kruising tussen een Europese korthaar en een Brits korthaar. Een lieve kat met toch wel typische kenmerken van de Brits korthaar. Een bonkig lijfje en een dikke, samengeperste vacht. Daarnaast heeft Janssen ook een aantal karaktertrekjes die je toe kunt schrijven aan de Brits korthaar; een lief en gelijkmatig karakter.

In juli 2011 kregen we Tommie. Tommie kregen we al toen hij slechts acht weken 'oud' was. Een kruising tussen een Ragdoll en Europese korthaar. Qua uiterlijk een typische Europese korthaar met als enig opvallend kenmerk zijn enorm lange staart. Qua innerlijk een echte Ragdoll. De naam zegt het al 'slappe pop'. Tommie gedraagt zich als een kind en ligt liefst de hele dag in je hals. Hij is zeer op mensen gesteld en als je dan ook niet uitkijkt, loopt hij gewoon met andere mensen mee naar huis.

Spencer kwam in 2012 het rijtje compleet maken. We wilden heel graag nog een raskat met stamboom en Spencer voldeed daar aan. Het is een Heilige Birmaan; en zo gedraagt hij zich ook. Hoewel het een katertje is, gedraagt hij zich eerder als een verwend prinsesje en gaat helemaal zijn eigen gang in huis. Spencer is een prachtige kat om te zien. Een mooie, langharige witte vacht en een paar helderblauwe ogen.

Brits Korthaar

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan…. Drie katten, meer dan genoeg zou je zeggen, toch wilden we (mijn twee dochters en ik) nog heel graag een Brits korthaar kitten aanschaffen. Waarom? Als je de foto ziet dan snap je het gelijk. Deze katten zijn zo prachtig om te zien en hebben een heel lief karakter.

De Brits korthaar is een middelgrote, compacte kat met een stevig lichaam; zijn borst is breed en hij heeft vrij korte, stevige pootjes. Ook zijn staart is breed en het uiteinde is rond. Je herkent de Brits korthaar aan zijn relatief kleine oortjes en aan zijn kogelronde kop. Zijn wangen zijn vol en hij heeft een stevige kin. Ook heel opvallend zijn zijn grote ronde ogen en zijn korte brede neusje. De vacht van de Brits korthaar is kort en vol..net een tapijtje.

Je kent vast wel de reclame van Sheba kattenvoer waar ook een prachtig zilverkleurig Brits korthaar in voorkomt. Het kitten wat wij krijgen is nu nog lichtbruin maar wordt cinnamon van kleur en krijgt oranje oogjes (ook de chocolate, lilac en fawn kleurige Brits kortharen hebben oranje ogen).

Het is belangrijk om een raskat te kopen bij een cattery die goed staat aangeschreven. Wij hebben 'Sammie' gekocht bij Cattery Rucosunshine in Ammerzoden.

Bijzonderheden van de Brits korthaar

De Brits korthaar is een kat die zichzelf goed kan vermaken maar wel erg op gezelligheid gesteld is. Hij is slim en je kunt hem dus ook van alles aanleren. Zijn vacht eist niet veel verzorging, zo nu en dan goed doorkammen is voldoende (onder andere om haarballen te voorkomen).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in