Je wilt  graag een hond in huis, maar waar moet je opletten voor dat je er een koopt? Impulsief een hond kopen kan vaak verkeerd uitpakken. Neem de tijd om deze tips op te volgen en veel plezier met je nieuwe huisgenoot.

Hond kopen goed idee?

Veel mensen, die graag een hond willen weten wel waar ze aan beginnen. Toch nemen mensen bij de aanschaf van hun eerste hond vaak een impulsieve beslissing die niet altijd goed uitpakt. We nemen de valkuilen een voor een door om tot een goede match te komen.

Hoe is het idee ontstaan om een hond te nemen

de meest voorkomende situaties

* Je kent het vast wel: je hebt een gezin met opgroeiende kinderen, die bij vriendjes/ vriendinnetjes spelen en daar is een hond aanwezig. Meestal is dit een hele lieve hond en vertedert deze uw kind. Dan komt de vraag: 'mag ik een hond?' En de beloftes: 'ja, ik zal er voor zorgen en uitlaten.' Is de hond er eenmaal komen ze deze beloftes niet meer na en zorgt u voor de hond. Bedenk dus goed hoeveel tijd u aan wandelingen kunt of wilt besteden, want hij /zij zal toch 4x uitgelaten moeten worden. 

* Je woont om wat voor reden in een keer alleen en om je niet eenzaam te voelen is een hond een ideale partner. Ook hier geldt : hoeveel tijd kan of wil jij vrijmaken voor het uitlaten.

* Je bent plots alle dagen thuis om wat voor reden dan ook en bedenkt dat je nu tijd voor een maatje hebt. 

dan volgt de bslissing:

welke soort past bij mij

Er zijn zoveel verschillende rassen, dat tips over elk ras onbegonnen werk is.

groot of klein

Een grote of kleine hond is wel een belangrijke overweging. Grote honden hebben veel meer beweging buiten nodig dan kleintjes( deze kunnen ook in huis rennen). ieder hond moet minstens 4x per dag uitgelaten worden. De kleine rassen hebben aan 10 tot 20 minuten genoeg terwijl grote rassen meestal toch minimaal 2x een uur moeten kunnen rennen en spelen op een grote open ruimte. De grootte van je woonruimte is ook een overweging, maar bij voldoende lichaamsbeweging niet zo belangrijk. Ook je budget voor onkosten zoals voer en dierenarts kunnen een rol spelen in deze beslissing.

pup of volwassen

Een pup is natuurlijk altijd vertederend om te zien, maar bedenk wel dat jij degene bent die hem/ haar moet opvoeden. De eerste weken ben je constant met zindelijkheids training bezig. Daarnaast is het verstandig om naar puppytraining te gaan om je hond zo gehoorzaam mogelijk te maken. 

Een volwassen hond heeft een geschiedenis. Soms is deze te achterhalen en soms niet. Je kunt het treffen dat de hond heel gemakkelijk in omgang is of dat je hond veel aandacht nodig heeft. Een volwassen hond moet wel leren zich aan te passen aan de nieuwe situatie. Er zijn cursussen om u te helpen als dit nodig is.

In beide gevallen heeft de hond aandacht en verzorging nodig.

karakter

De meeste mensen willen een lieve hond. Bedenk dat valsheid niet aangeboren, maar aangeleerd is. Toch hebben honden verschillende karakters. Om hier zoveel mogelijk over te weten te komen kun je het beste bij sites over rassen kijken. Zo kom je er achter welke karakter het best in jouw thuissituatie past.

Tip: zijn er kinderen in huis? Kies een hond die zeer verdraagzaam is en met zich laat sollen door kinderen.

Conclusie

Houd je van de buitenlucht en van wandelen. Is het prettig dat er altijd iemand enthousiast is als hij/ zij jou ziet. Vind je tig keer met een bal of stok gooien leuk. En volg je deze tips op dan heb jij een maatje voor het leven.  ""

""""


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in