Beste lezer, in dit artikel zal ik de voordelen en de nadelen van het Nederlandse Netflix opsommen. Ik zelf ben een doorsnee consument die Netflix al een paar maanden gebruikt. Het artikel gaat onder meer over het aanbod van films, series, shows en documentaires. Daarnaast ook over het gebruik, de kwaliteit en alternatieven van Netflix. Kortom ik zal Netflix Nederland voor u beoordelen.

 

 

Het aanbod

 

Allereerst zal ik het aanbod van de Nederlandse Netflix voor u recenseren. Het aanbod is op het eerste gezicht groot, maar het is wel degelijk beperkt. In het huidige aanbod van Netflix ( begin 2014) vindt u klassiekers zoals Seven Years in Tibet . Het voordeel van de Nederlandse netflix ten opzichte van de Amerikaanse netflix is dat de Nederlandse netflix Nederlandse films aanbied zoals Verliefd op Ibiza. Wat series betreft biedt Netflix gloednieuwe series aan zoals Orphan Black en The Bridge. Ook het bekende Breaking Bad is te zien op Netflix. Een nadeel is echter dat niet alle seizoenen gelijk geüpload zijn op Netflix. Daarnaast ontbreken er populaire series zoals Game of Thrones en The Walking Dead. Naast films en series is er ook veel reality-tv te zien enkele voorbeelden: Bear Grylls, Mythbusters, Family Guy en Top Gear. Een voordeel van het aanbod van Netflix is dat het regelmatig aangevuld wordt met nieuwe films, series en programma's.

Populair op Netflix Nederland (2014)
Frozen Planet BBC Earth
Saving Private Ryan
Californication
Orange Is the New Black
Fargo
The Bridge
Seven Years in Tibet
Luther
Sons of Anarchy
Rain Man

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aanbod Nederlandse films

 

Het grootste voordeel van Netflix NL is het aanbod van Nederlandse films, series en programma's. Hieronder 10 populaire Nederlandse producties die u kunt bekijken op Netflix NL.

Nederlandse producties Netflix 2014

De Heineken Ontvoering

Razend
Süskind
Lover of Loser
Nova Zembla
Komt een vrouw bij de dokter
Black Butterflies
De brief voor de koning
Tirza
De hel van '63

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prijzen en afspeelmogelijkheden.

 

Het gebruikelijke abonnement kunt u voor 7,99 euro aanschaffen.Hiermee kunt u op twee apparaten tegelijk kijken en op 6 verschillende apparaten inloggen. U kunt ook het abonnement van 12 euro per maand nemen, dan kunt u op 4 apparaten tegelijkertijd kijken. Op de meeste Smart-tv's kunt u netflix kijken. Gelukkig is er ook een gratis Netflix app voor de Apple-store en de Playstore (Android). Op alle tablets en smartphones met Apple-store of Playstore kunt u dus Netflix kijken.U kunt het Netflix abonnement iedere maand opzeggen.

Kwaliteit

 

De kwaliteit van het tv-kijken via Netflix hangt hoofdzakelijk af van uw internetverbinding. Als de verbinding goed is dan is de beeldkwaliteit erg hoog, naast HD heeft Netflix sinds kort ook Super HD. Mocht uw tv ver van uw internet-router afstaan dan kunt u een wifi-versterker kopen en die halverwege het huis plaatsen in een stopcontact. Bij alle films en series kunt u uw ondertiteling makkelijk in en uitschakelen. De opties 'geen ondertiteling' en 'Nederlandse ondertiteling' zijn altijd beschikbaar. Soms kunt u ook voor 'Engelse ondertiteling' kiezen.

Gebruik

 

Het navigeren in het assortiment is redelijk eenvoudig. Het kan per genre bijvoorbeeld horror en Nederlandstalig. Maar u kan uiteraard ook zoeken naar een bepaalde titel. Netflix biedt ook gescheiden profielen aan. Elke gebruiker kan zo een gepersonialiseerde account aanmaken, hierdoor krijg je suggesties die bij jou passen.

Alternatieven

 

Netflix is zonder twijfel de bekendste 'on-demand' dienst, dit betekent echter niet per se dat het de beste on-demand dienst is. Daarom zal ik het vergelijken met de beste alternatieven. Videoland en Pathé Thuis zijn twee Nederlandse on-demand diensten. Deze twee diensten bieden echter louter films aan. Een ander verschil tussen deze twee on-demand diensten en Netflix is de betaling. Bij Netflix betaal je een maandelijks vast bedrag maar bij Videoland en Pathé Thuis moet je per video betalen. Als je dan erg veel films kijkt zou je duurder uit kunnen zijn dan bij Netflix. Een Amerikaans alternatief is HBO, hierbij betaal je ook een maandelijks bedrag en dus niet per film. HBO heeft net als Netflix haar eigen producties zoals Game of Thrones.

 

Conclusie

 

Netflix NL is in gebruik erg gemakkelijk en bovendien is het relatief goedkoop. Ondanks enkele minpunten zou ik Netflix NL aanraden mits uw internetverbinding goed genoeg is.

Pluspunten

  • Redelijk aanbod van Nederlandse producties
  • Hoge beeldkwaliteit
  • Het aanbod wordt ververst
  • Gemakkelijk gebruik
  • Een vast bedrag per maand

Minpunten

  • Beperkt aanbod van internationale producties
  • Slechts twee mensen kunnen tegelijkertijd kijken
  • Niet alle seizoenen van series zijn beschikbaar
  • Beeldkwaliteit is afhankelijk van de internetverbinding

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  •  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Totaaltv.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in