Smirnoff  wodka is een van de bekendste en populairste wodkamerken te koop in Nederland. De Russische wodka die gewoon bij de slijterij te koop is heeft een alcoholpercentage van 37,5%. Dit maakt het wel een sterke drank. Toch is er een variant van Smirnoff wodka te koop die minder sterk is en zelfs gewoon in de supermarkt staat: Smirnoff Ice. Maar wat maakt Smirnoff Ice nou anders dan de standaard wodka?

Mixdrank

Smirnoff Ice is een mixdrank. Het bestaat uit de originele Smirnoff wodka, citroen, limoen, suiker, soda en vruchtensap. Smirnoff Ice is een makkelijk te drinken en verfrissende drank. Zo kun je het drinken zonder verder te hoeven mixen. Mixen is natuurlijk wel een optie, als je daar zin in hebt. Smirnoff Ice is een koolzuurhoudende drank, waardoor het vaak over doet komen als frisdrank. Er zit verder nog steeds wel alcohol in. In Smirnoff Ice zit nog 4% alcohol. Het is dus een stuk minder sterk dan de originele Smirnoff wodka. Het is zelfs iets minder sterk dan een gemiddeld biertje, dat ongeveer 5% alcohol bevat.

Populair onder studenten

Omdat Smirnoff Ice makkelijk te kopen is en vaak ook niet zo duur is per fles, is het een erg populair drankje onder studenten. Veel studenten drinken het gewoon, omdat ze het lekker vinden.  Dat is, alleen, niet de enige reden waarom veel studenten vaak Smirnoff Ice drinken. Onder studenten is een populair ritueel ontstaan rondom Smirnoff Ice. Dit ritueel beperkt zich niet tot slechts één stad, maar is door het hele land bekend. Het wordt door de meeste mensen “Icen” genoemd. Een student, of groep studenten, verstopt dan een fles Smirnoff Ice ergens. Dit kan overal in het huis zijn. Meestal wordt dit gedaan bij een feest, maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn. Wanneer een andere student deze dan vind, is de student “geiced”. Studenten die geiced zijn moeten deze fles Smirnoff Ice dan ter plekke achterover gooien. De fles in één keer opdrinken is vrij lastig, vooral omdat het een erg koolzuurhoudende drank is, maar toch wordt het van de studenten verwacht. Hiervoor zijn ook verschillende manieren al bedacht. Sommige mensen kunnen het onder hulp makkelijk in één teug opdrinken, andere gebruiken een rietje om lucht bij de fles te laten, zodat het niet vacuüm zuigt. Welke manier de student ook gebruikt, het is altijd een hele opgave om de fles leeg te krijgen.

Ondanks dat er leuke rituelen zijn bedacht met Smirnoff Ice, blijft het een alcoholische drank. Het is altijd belangrijk om goed op te letten bij het nuttigen van alcohol. Onder de 18 jaar is het ook niet toegestaan.

Als je een keer zin hebt in iets anders dan Smirnoff Ice, probeer dan misschien een speciaalbiertje. Lees in dit artikel meer over speciaalbieren en de verschillende soorten.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in