Virtual Reality videospellen zijn een nieuwe, opkomende ontwikkeling in de game-industrie. Het doel is om gamen meeslepender te maken dan ooit tevoren, door je het spel om je heen te laten ervaren, in plaats van alleen voor je neus. Waar games altijd slechts op een scherm zijn geweest, geeft Virtual Reality een extra dimensie aan de game-ervaring. Videospellen transformeren van een 2D- naar een 3D-ervaring is een moeilijke taak, maar de technologie heeft de laatste jaren een inhaalslag gemaakt. Verschillende ontwikkelaars zijn ook begonnen met het ontwikkelen van hun games met Virtual Reality toevoegingen in gedachten. En dit is precies wat gamers zoals wij willen! Maar hoe kun je het beste de nieuwe Virtual Reality videospellen spelen?

De Valve Index VR Set

Een van de beste Virtual Reality sets op de markt momenteel is de Valve Index. De Valve Index VR Set is gebaseerd op 3 hoofdcomponenten. De basisstations. De controllers en de headset. De basis-stations zijn de sensoren die je plaatst rond het gebied waar je je Valve Index wilt opzetten. Dit zijn de sensoren die je bewegingen vertalen naar het spel. De Valve Index wordt, zelfs sinds de release in 2019, nog steeds geprezen om zijn nauwkeurigheid en krijgt een score van 10/10 door CircuitStream.

Vervolgens het meest herkenbare onderdeel; de koptelefoon. De Valve Index-headset is een technologisch meesterwerk, omdat het een zeer aanpasbare headset is om comfort tijdens het gamen te garanderen. Het kan gemakkelijk aan de drager worden aangepast en is niet te klonterig of zwaar om gemakkelijk te verplaatsen. De beelden zijn ook verbluffend, met een gezichtsveld van 130 graden, het hoogste beschikbare gezichtsveld dat momenteel op de markt is! Met een geïntegreerde headset voor geluid hoef je je ook geen zorgen te maken dat je er ook een koptelefoon onder moet dragen.

Ten slotte hebben we de controllers, die gemakkelijk vast te houden zijn en comfortabel in de hand liggen. In vergelijking met andere VR-sets ondersteunen de Valve Index-controllers een nauwkeurigere omzetting van bewegingen en ondersteunen ze levensechte interacties, zoals het bewegen van individuele vingers. Dit verbetert handelingen in videospellen, zoals iets gooien, van het indrukken van verschillende knoppen tot het daadwerkelijk vertalen van je werpbeweging. De controllers kunnen met comfortabele banden aan uw polsen worden bevestigd en zijn geschikt voor elke handgrootte.

Enkele aandachtspunten

Een enkel aandachtspunt bij het spelen van Virtual Reality spellen in het algemeen, is dat het een ervaring is waar je wel aan moet wennen. Vooral bij de eerste keren dat je het uitprobeert is het mogelijk dat je er wat misselijk van wordt. Dit komt doordat je hersenen je andere bewegingen uit ziet voeren dan dat je lichaam werkelijk uitvoert.

Ben je geïnteresseerd in nieuwe videospellen spelen? Ontdek dan nu het nieuwe platform van Epic Games, waar je veel verschillende spellen kunt kopen en spelen. Lees in dit artikel meer over Epic Games en wat je er precies kan!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in