De lente laat van zich zien met mooie lente dagen, ook in het weekend. Nu wil je graag dit jaar een buurtfeest organiseren. Je komt er echter al snel achter dat dit meer tijd met zich meebrengt dan je vooraf had voorzien. Wellicht dat de website Ietsdoenofferte.nl je daarbij kan helpen.

Je woont sinds een tijdje in een zeer gezellige buurt. Een buurt waarin men nog met 'hallo' begroet en waar buurtbewoners nog bij elkaar op de koffie gaan. En, dat terwijl je dicht in het centrum van Nijmegen woont. Je hebt het getroffen, want je bent echt een gezelschapspersoon. Daarom heb je jezelf ook voorgenomen om dit jaar het buurtfeest te organiseren.

Nu de lente is aangebroken merk je dat dit het juiste moment is om het feest te laten plaatsvinden. In de zomer zullen de meeste bewoners wellicht op vakantie zijn. Je zet voor jezelf alvast op een rijtje wat er zoal bij komt kijken om een buurtfeest te organiseren. Je speurt het Internet af en je komt erachter dat er nogal wat bij komt kijken wil je een buurtfeest goed organiseren. Zo kun je er bijvoorbeeld aan denken om je bij de gemeente Nijmegen te informeren. Want, wat zijn de mogelijkheden? Wellicht heb je recht op een subsidie, wat de kosten aardig kan drukken. Ook is het raadzaam om een feestcommissie samen te stellen, zodat een groot gedeelte van de buurt zijn inbreng kan geven. Zo weet je in ieder geval dat mensen enthousiast zullen zijn over het feest en dat veel gedachten gehoord en wellicht ook gehonoreerd zullen worden. Verder is het belangrijk om duidelijke afspraken te maken. Bij een buurtfeest heb je al snel te maken met veel mensen, dus is het handig dat er duidelijkheid ontstaat over wat er van mensen verwacht wordt. Ook is het aan te bevelen om een programma te bedenken. Is er wellicht ruimte om een DJ in te huren, en sluit dit aan bij het thema of gedachte rondom het buurtfeest? Verder is het handig om een lijst samen te stellen van punten die je denkt nodig te hebben voor het programma dat je of jullie voor ogen hebben.

Het kan zomaar zijn dat je een catering bedrijf nodig hebt. Dus, je gaat op zoek naar een geschikt bedrijf dat de catering Nijmegen op zich kan nemen. Maar, je komt er al gauw achter dat de keuze enorm is. Je hebt via via vernomen dat er een website is waar je een aanvraag kunt plaatsen en vervolgens offertes krijgt toegestuurd van verschillende bedrijven met een op maat gestelde offerte. Hieruit kun je snel en eenvoudig een geschikte keuze maken. Ook het soort eten en drinken is een punt om aandacht aan te schenken. Ga je bijvoorbeeld voor een BBQ of kies je liever voor een picknick? Dit zijn allerlei keuzes die je voor wilt leggen aan de feestcommissie.

Maar, naast het eten en drinken kun je ook denken aan het regelen van statafels, vermaak voor de kinderen en noem maar op. Vervolgens, of je was er al mee bezig, ga je de kosten uitrekenen. Krijg je geld van de gemeente? En, wat gaat het zoal per buurtbewoner kosten? Kun je wellicht een sponsoractie regelen? En, last but not least nodig je de gehele buurt uit. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om de uitnodigingen persoonlijk rond te brengen aan de bewoners van de buurt. Op deze manier kunnen buurtbewoners al snel vragen stellen en is de kans wellicht hoger dat ze ook daadwerkelijk naar je buurtfeest komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in