De laatste tijd is er veel gaande over popcorn time. Popcorn time is eigenlijk een 'illegaal' progamma waar je gratis films en series kan bekijken. Sinds korte tijd worden er boetes uitgedeeld aan de mensen wie dit progamma gebruiken. Waarom is dit zo, en hoe komt de overheid erachter of je popcorn time gebruikt?

De laatste tijd is er veel onrust over het programma popcorn time. Als je popcorn time gebruikt kan je boetes op de deurmat krijgen die hoog op kunnen lopen. Wat is hoog oplopen? Nou de boete kan wel zo'n 1000 euro zijn! Je zal je afvragen waarom, nou heel simpel, Het is illegaal. De reden waarom het sinds 2014 illegaal word verklaart blijft een raadsel, maar wie het gebruikt is nou eenmaal de Sjaak.

 
Hoe weet de overheid dat je popcorn time gebruikt?
 
Ja zal je zeker afvragen hoe de overheid erachter komt dat je popcorn time gebruikt. De overheid kan van elke Pc het IP nummer zien. Als je popcorn time gebruikt komen ze er achter via dat IP nummer. Veel mensen hebben hun IP nummer op privé gezet, waardoor je het de overheid moeilijk maakt om erachter te komen dat je popcorn time ook daadwerkelijk gebruikt.

De slimste keuze.
 
Het beste wat je kan doen is gewoon popcorn time verwijderen, ook al zal je het niet willen. Als je je afvraagt wat je liever wilt, een boete van 1000 euro, of geen popcorn time meer, dan zal ik voor het laatste gaan. Je kan natuurlijk doorgaan met kijken van popcorn time maar dat is natuurlijk een grote gok. Er is natuurlijk altijd nog netflix wat door veel mensen gebruikt word. Netflix is hetzelfde als popcorn time, alleen dan voor een bepaald bedrag per maand, met de 1e maand .

Hoe illegaal is popcorn time?
 
Hoewel popcorn time zich heeft uitgebreid tot dé publiekslieveling onder de liefhebbers van films en series, mag je het progamma volgens de wet om twee redenen niet meer gebruiken. Zowel het downloaden als het verspreiden van auteursrechtelijk beschermde bestanden is verboden wanneer je daarvoor geen toestemming hebt van de rechthebbenden. Bij popcorn time is dus sprake van downloaden en uploaden van beschermde bestanden.
 
De gevaren van popcorn time.

Voordat er een boete op de mat valt,moet een rechthebbenden wel weten wie hij aansprakelijk moet stellen. Dan moet de provider dus eerst gebruikersgegevens verstrekken. Ziggo liet al aan de NOS weten dit niet te gaan doen, tenzij er een rechtzaak komt.
Veel ict-juristen vragen zich overigens af of rechthebbenden echt de moeite gaan nemen om heel veel zaken tegen kleine overtreders aan te spannen. Maar alsnog blijkt het dat er in andere Europese landen onlangs boetes op de mat lagen van 600 euro voor een avondje popcorn time kijken.
 
De alternatieven.
 
Alternatieven voor popcorn time zijn er zeker, er zijn er zelf genoeg, zoals al eerder genoem is er netflix. Ook zijn er gratis alternatieven genoeg, maar ook deze streaming programmas zijn illegaal. Toch kan je het gokken om zo'n programma te gebruiken, een voorbeeld is showbox. Als je even googled op de naam gartis films vind je genoeg sites die je willicht kunnen komen te helpen.
Voor degene die het toch willen ontwijken, bestaat er nog een zogeheten VPN-dienst, een Virtueel Particulier Netwerk. Draamee is niet te achterhalen wel IP-adres bij het apparaat hoort.
 
 
 

www.trouw.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in