Iedereen houdt van chocolade. Maar heb je eens zin in iets specialers dan die simpele chocoladetabletten? Ga dan voor de chocoladezoenen of voor de chocoladetaart met peren!

Chocoladezoenen uit Alassio

Ingrediënten

– ouwelvellen
– 200 gram pure chocolade
– 125 gram geroosterde amandelen, zeer fijn gemalen
– 125 gram geroosterde hazelnoten, zeer fijn gemalen
– 350 gram kristalsuiker
– 25 gram cacaopoeder
– 40 gram heldere honing
– vanille-essence
– 3 eiwitten

Bereidingswijze

Verwarm eerst de oven voor op 220 graden.
Bekleed nu enkele bakplaten met ouwelvellen. Doe 50 gram van de chocolade in een vuurvaste kom. Zet deze op een pan met zacht kokend water (hier kan ook een speciale au bain-mariepan voor gebruikt worden). Laat de chocolade smelten. Roer het enkele keren om en neem de kom van de pan.
Doe de gemalen noten in een andere kom. Voeg de suiker, cacao, gesmolten chocolade, honing en enkele druppels vanille toe. Roer alles goed om en voeg de eiwitten toe. Vermeng het mengsel tot een soepel deeg.
Vul een spuitzak met een stermondje van 5 mm met het mengsel. Spuit sterren of rozetten van 2,5 tot 4 cm doorsnede op het ouwelvel. Bak ze in porties gedurende 8 tot 10 minuten, of tot ze stevig zijn en net bruin gaan worden.
Leg de koekjes met papier en al op roosters en laat ze afkoelen. Smelt de rest van de chocolade zoals hierboven beschreven en plak daarmee steeds twee koekjes op elkaar. Laat het vast worden en serveer ze dan. Smakelijk!

""

Chocoladetaart met peren

Ingrediënten

– 300 gram amaretti (kleine Italiaanse bitterkoekjes)
– 6 eetlepels sinaasappellikeur
– 500 gram bittere chocolade, in stukjes
– 125 gram zachte boter
– 2 grote eierdooiers
– 3 1/4 slagroom
– poedersuiker
– peren uit blik

Bereidingswijze

Neem een springvorm van 20 cm doornede, bekleed de bodem met bakpapier en vet de randen in. Week de amaretti's gedurende zo'n 20 minuten in de likeur. Smelt de chocolade in een kom boven een pan met heet water of in de magnetron. Neem het dan even van het vuur af en roer de boter en de eierdooiers erdoor. Laat het mengsel afkoelen. Klop de slagroom half stijf en spatel dit door het chocolademengsel. Leg om en om lagen geweekte amaretti's en chocolademengsel in de vorm. Eindig met een laag chocolademengsel. Laat de taart gedurende ongeveer 5 uur opstijven in de koelkast. Bestrooi vlak voor het opdienen met poedersuiker. Leg tot slot de partjes peer er bovenop. Smakelijk!

Boekje 'Chocoladerecepten'

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in