Wellicht heb je er ooit van gehoord en misschien is het wel helemaal nieuw voor je; de tortillataart. Het klinkt zo lekker als dat het is, het is namelijk een super lekker gerecht. Hierbij maak je eigenlijk tortilla’s maar ga je ze stapelen in plaats van een voor een opeten. Dan krijg je een heerlijke tortillataart. Dit is leuk om als avondeten te nuttigen, maar ook leuk om stukjes van te serveren voor tijdens een borrel. Heerlijk met wat crème fraiche of guacamole.

Het is dan ook erg leuk om te maken met een verjaardag. Zo kan je in de avond iedereen lekker een stukje aanbieden en is het ook lekker voor de mensen die tijdens etenstijd komen, waardoor ze meestal nee zeggen tegen een stukje taart. Toch meer zin in taart? Lees dan dit artikel. Natuurlijk kan je variëren met wat je er allemaal in stopt, zo kan je nog een ui toevoegen of juist andere bonen gebruiken. Voel je vrij om te proberen wat jij lekker vindt, het zal vast smaken. Het is een hele leuke manier om groentes binnen te krijgen en om een keer eens wat anders te eten. Lees je mee?

Benodigdheden voor 4 personen

  • 1 prei
  • 1 rode paprika
  • 1 blikje maiskorrels
  • 8 kleine tortillawraps
  • 100 gram geraspte kaas
  • 300 gram gehakt
  • Een pakje burritokruiden
  • 100 ml water
  • 1 blikje kidneybonen
  • 2 grote tomaten

Om het te maken heb je een springvorm nodig. Zorg dat deze iets groter is dan de grootte van de wraps zodat je het makkelijk kan stapelen.

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Was de prei en paprika. Halveer de prei in de lengte en snijd dunne halve ringen. Verwijder de zaadlijsten en de steelaanzet van de paprika en snijd het in kleine blokjes. Laat ondertussen de mais uitlekken en ook de kidneybonen. Snijd de tomaat in kleine stukjes.
  • Doe het gehakt in de pan en bak het gehakt in ongeveer 5 minuten. Voeg dan de gesneden prei en paprika toe, samen met de kruiden en het water. Laat dit even garen en voeg dan de kidneybonen en de mais toe, samen met de tomaten. Roer dit goed door elkaar heen en zet het vuur na 2 minuten uit.
  • Vet de springvorm in om te voorkomen dat alles aan de springvorm blijft plakken. Leg 1 tortillawrap onderin op de bodem. Schep hier een laagje van het mengsel op en leg er weer een tortillawrap overheen. Herhaal dit totdat je een taart krijgt. Eindig met een tortillawrap en wat kaas, om te zorgen voor een heerlijk knapperige bovenkant. Dit moet vervolgens ongeveer 10 minuten in de oven om te zorgen dat alles lekker gaar wordt en de kaas ook een krokant laagje geeft.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in