Dat fruit gezond is weten we allemaal. Maar alle fruitsoorten hebben hun eigen goede eigenschappen. Wat kan fruit allemaal doen voor je lichaam?

Blauwe bosbessen

Blauwe bosbessen bevatten vitaminen A, B en C. In de Tweede Wereldoorlog gebruikten piloten deze bessen tegen nachtblindheid. In blauwe bosbessen zit anthocyaan. Dit heeft een antioxiderende werking. Hierdoor werkt het tegen bepaalde schadelijke stoffen in het lichaam. Ook zijn blauwe bosbessen erg goed voor zwangere vrouwen. Ze halen veel zwangerschapsklachten weg.

Citroen

Citroen versterkt de wanden van haarvaten. Hierdoor voorkomt het blauwe plekken. Citroen helpt dus goed bij spataderen en aambeien. Citroen versterkt het immuunsysteem en kan daardoor goed gebruikt worden bij griep, verkoudheid of keelpijn. Ook op de darmen heeft de citroen een gunstige werking. Het zure citroensap tast de tanden aan en kan daarom beter niet onverdund gedronken worden. Citroensap gemengd met (warm) water en wat honing is een prima alternatief. Ook versterkt citroensap de nagels en zorgt het voor een wittere kleur. Het beste is om je nagels tien minuten in een laagje warm water met citroensap te laten weken. Hierna zijn ze ook heerlijk zacht!

Grapefruit

Grapefruit is erg gezond voor het lichaam maar helpt ook nog eens bij het afvallen. In de grapefruit zit een stofje dat zorgt voor een lagere bloedsuikerspiegel. Hierdoor kunnen calorieën van een maaltijd makkelijker omgezet worden in energie in plaats van vetten.

Limoen

Limoen kan helpen tegen cellulitis, verkoudheid, infectie van de luchtwegen en zorgt voor een betere concentratie. Voor de behandeling van cellulitis moet het sap op de huid gesmeerd worden.

Aardbeien

Aardbeien zorgen voor een vertraging van het verouderingsproces. Hierdoor zullen oudere mensen cognitief minder snel achteruit gaan als ze een aantal keer per maand aardbeien eten. Ook voorkomt het eten van aardbeien cellulitis. Verder kunnen aardbeien tandaanslag verwijderen wanneer er gepoetst wordt met aardbeiensap. Aardbeien zullen ook zorgen voor wittere tanden.

Ananas

Ananas versterkt je botten en stimuleert de groei van botten bij jonge mensen. Ook versterkt ananas je tandvlees. Verder vermindert ananas het risico op bloedproppen en dus ook het risico op hartklachten.

http://superfruit.mysites.nl/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in