Wil jij lekker uit eten, maar dan wel voor een lage prijs? Het hoeft niet altijd duur te zijn. Er zijn genoeg mogelijkheden om een heerlijke maaltijd voor weinig geld te krijgen. Zo zijn er de welbekende studentenhappen voor studenten en natuurlijk zijn er ook genoeg andere goedkope restaurantjes in Utrecht te vinden. 

Als je student bent in Utrecht dan ga je natuurlijk al snel voor een heerlijke studentenhap. Bij verschillende restaurantjes of cafeetjes in Utrecht zijn die te verkrijgen. Vaak heb je de studentenhap al voor tussen de 5 en de 7 euro. Dat is natuurlijk geen geld. Dan hoef je niet zelf te koken en heb je ook nog eens een gezellige avond uit.

Waar zijn studentenhappen en andere goedkope gerechten te verkrijgen? Let op: de genoemde prijzen voor een daghap zijn een moment opname. Deze prijzen kunnen veranderen in de loop der tijd.

 • De Havana
  Hier is van zondag t/m donderdag een goedkope daghap verkrijgbaar van 6,5 euro. Er is altijd keuze uit drie verschillende gerechten, waaronder één vegetarische. Wel zijn deze gerechten maar tot 7 uur 's avonds te bestellen, dus zorg ervoor dat je er op tijd bij bent.
 • Popocatepetl
  In dit sfeervolle Mexicaanse restaurantje is van maandag t/m woensdag een lekkere daghap voor maar 5,90 euro te verkrijgen. De gerechten verschillen per dag en komen uit de Mexicaanse keuken. 
 • Florin
  In dit gezellige restaurant/café is elke maandag en dinsdag de studentenavond. Dan is er een speciaal menu voor de student waarbij elk gerecht maar 6 euro kost.
 • Eigen Schuld
  In dit eetcafé is er elke dag een wisselend menu voor maar 10 euro. Dit is een gezellig en knus café, waar je goedkoop en lekker kan eten. 
 • Café Rex
  In dit typische studentencafé ontbreekt het goedkope eten natuurlijk ook niet. Hier kan je een goedkope hap kiezen voor maar 7 euro. Vaak is er keus uit 2 of 3 gerechten. Heb je meer zin in iets anders? Ook bij de rest van het menu hou je nog geld over.
 • Mr. Jacks
  In dit Grieks-Italiaans restaurant zijn verschillende goedkope gerechten verkrijgbaar. Zo heb je pizza's al vanaf 5 euro en pasta's vanaf 7,50 euro. En dat zit je ook nog sfeervol met om je heen schilderijen van Griekse kunst en landschappen. 
 • Café Hofman
  Op elke dinsdagavond en donderdagavond is hier een speciale studentenavond. Er worden dan menu's aangeboden voor schappelijke prijzen, inclusief een drankje. Hier is altijd keuze uit een vleesgerecht en een vegetarisch gerecht. Het minimum aantal personen voor een studentenmenu is echter wel 4 personen, dus als je met je vrienden voordelig en lekker wilt eten, dan kan dat hier.
 • Studentencafé 't Pakhuis
  Van woensdag t/m zaterdag kan je in het Pakhuis vanaf 10 euro lekker eten. Alle gerechten zijn hier tussen de 10 en de 13,50 euro, en er is veel keus. Van maaltijdsalades tot vlees, vis en pasta.

Adressen

Havana: Oudkerkhof 29
Popocatepetl: Nobelstraat 163
Florin: Nobelstraat 4
Eigen Schuld: Nachtegaalstraat 29bis
Café Rex: Nobelstraat 207
Mr. Jacks: Voorstraat 61
Café Hofman: Janskerkhof 17
Studentencafé 't Pakhuis: Janskerkhof 21


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in