Groene thee zou in China al minstens 4000 jaar als medicijn worden gebruikt. Ook schijnt groene thee het cholesterolniveau te verlagen door de goede cholesterol te verhogen en de slechte te verlagen.

Groene thee is rijk aan de antioxidant epigallocatechine galaat (EGCG). Deze vernietigt kankercellen en remt de groei ervan. Hoewel Fransen een vetrijk dieet gebruiken, zijn ze minder vatbaar voor een hartaanval dan Amerikanen. Iets dergelijks geldt voor Japanners: ze roken veel, maar hebben daar minder last van. Dat komt door de EGCG in de groene thee die ze consumeren. Dit beschermt ze tegen een voortijdige dood door een hartaanval of kanker.

Groene thee vernietigt ook bacteriën en voorkomt daarmee tandbederf. Onderzoekers hebben ook ontdekt dat groene thee zelfs goed is voor mensen die op dieet zijn. De blaadjes van groene thee zijn ook bij het koken te gebruiken. De blaadjes die overblijven kunnen dienen als mest waardoor tuinplanten beter groeien. Het ingrediënt dat in groene thee zit, is polyfenol. Dat is de meest effectieve antioxidant, en er zit meer van in groene thee dan in zwarte.

Groene thee verschilt vooral van andere theeën als woeloeng- en zwarte thee in het feit dat die andere twee afkomstig zijn van de Camellia sinensis-plant; groene thee wordt op een andere manier verwerkt. De blaadjes van groene thee worden gestoomd, wat voorkomt dat de EGCG, een sterke antioxidant, oxideert. De blaadjes van zwarte en woeloengthee daarentegen zijn gemaakt van gefermenteerde blaadjes, zodat de EGCG wordt omgezet in andere verbindingen, die effectief zijn in het voorkomen en bestrijden van uiteenlopende ziektes.

Klinische proeven wijzen uit dat groene thee de stofwisseling bevordert en de oxidatie van vet versnelt. Groene thee bevordert ook de warmteproductie (het tempo waarin calorieën worden verbrand) en daarmee het energieverbruik. Ook bevordert hij het uithoudingsvermogen bij lichaamstraining.

Groene thee drinken heeft een heleboel voordelen; het voorkomt kanker, stabiliseert diabetes, helpt bij het afvallen, vertraagt het verouderingsproces en bevordert de spijsvertering. Groene thee vergroot ook de immuniteit in ons lichaam. Ongeveer vier koppen groene thee per dag leveren 300 tot 400 mg polyfenolen, die de antioxidatie bevorderen, die weer ziekten helpt vertragen. Een onderzoeksinstituut in Tokio heeft ontdekt dat het drinken van groene thee momenteel de beste methode is om kanker te voorkomen. Alle kankertypen, zoals maag-, long-, borst-, lever en endeldarmkanker kunnen met groene thee worden voorkomen.

Groene thee voorkomt dat cholesterol door het spijsverteringskanaal wordt opgenomen. Dit betekent concreet dat ook al wordt er vet ingenomen, het lichaam dit niet absorbeert. Groene thee helpt ook tegen ongezonde stollingen. Met groene thee spoelen na de maaltijd helpt bacteriën bestrijden en voorkomt zo gaatjes. Een kop thee bij elke maaltijd bevordert de stofwisseling, wat weer goed is om af te vallen. De cafeïne in de thee verbrandt extra calorieën in het lichaam en vet wordt verteerd door de polyfenolen. In een recent onderzoek werd verklaard dat de EGCG in groene thee het immuunsysteem versterkt en daarmee HIV helpt voorkomen. 

En niet in de laatste plaats: groene thee is waarschijnlijk de enige stof in de wereld met zoveel geneeskrachtige waarde en zonder enige bijwerking!


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in