Heb je zin in een lekker middagje met vrienden of familie in de zon? Wanneer jullie een terrasje pakken is de borrelplank altijd favoriet. Vooral het weekend staat voor veel mensen in het teken van genieten. Na een lange week op het werk of met de kinderen is het tijd om een beetje stoom af te blazen. Schenk dat glaasje wijn of dat heerlijke biertje maar vast in. Hoe leuk zou het zijn als je zelf een overheerlijke borrelplank voor jullie allemaal samenstelt? In deze blog lees je terug welke hapjes absoluut niet op jouw zelfgemaakte borrelplank mogen ontbreken.

Tips om aan de wensen van al jouw gasten te kunnen voldoen

Wanneer je een eigen borrelplank gaat samenstellen is het belangrijk om te weten wie je hebt uitgenodigd. Zitten er mensen met allergieën, vegetariërs of zelfs veganisten tussen? Houd hier dan rekening mee wanneer je de borrelplank opmaakt. Desnoods kan je een borrelplankje met vlees en vis en een losse vegetarische borrelplank samenstellen. Wanneer je weet wie wat kan eten, is dat trouwens ook erg handig voor het boodschappenlijstje. Zo weet je precies hoeveel en welke producten je nog moet kopen om jouw borrelplankje tot een groot succes te maken. Daarnaast is de maatstaaf voor een geweldige borrelplank: des te meer verschillende hapjes, des te beter.

Welke lekkere hapjes maken jouw zelfgemaakte borrelplank compleet?

Wanneer je weet wie er bij je komen borrelen, is het tijd om een aantal hapjes uit te zoeken. In deze stap richting jouw ultieme borrelplank kan jij al jouw creativiteit kwijt. Wordt het een gezellige mix met allerlei hapjes? Wil je misschien zelfs met verschillende gangen werken? Denk hierbij aan een koud borrelplankje vooraf waarna er een borrelplank met warme gerechtjes volgt. Alles kan! Een ander idee is om een thema aan jouw plank te geven: de Hollandse, Mexicaanse of Franse planken doen het altijd goed.

De lekkerste hapjes voor op een borrelplank zijn de verse hapjes. Denk hierbij aan brood met eigengemaakte dips, vleeswaren, kaasjes, olijven, gevulde wraps, spiesjes met tomaat en mozzarella en nog veel meer. De meest populaire warme borrelhapjes zijn bittergarnituur, spareribs, gegrilde groentes, biefstukpuntjes, gehaktballetjes en bijvoorbeeld nacho’s uit de oven. Wanneer je een mooie mix op tafel zet is er in ieder geval voor ieder wat wils. Leef je vooral uit.

Zorg dat je de plank leuk opmaakt en smullen maar!

Nu je alle ingrediënten voor jouw eerste eigen borrelplank in huis hebt gehaald, is het tijd om de plank op te dienen. Natuurlijk is de halve pret van een borrelplank op tafel, het feit dat het er overheerlijk en lekker vol uitziet. Je kunt de plank het beste beginnen te vullen met de gerechtjes die je in een schaaltje hebt gedaan. Denk hierbij aan de dipjes voor het brood of andere dingetjes. Zet deze op een speelse manier op de plank en vul de rest van de ruimte op met de losse hapjes. Wanneer je een mooie en volle houten plank hebt, zorgt dit voor een gezellige en zorgeloze sfeer. Eet smakelijk!

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in