Ga je een vloerkleedje kopen? De keuze in vloerkleden is enorm en bij Kwantum weet je dat de kwaliteit/prijsverhouding in orde is en de service uitstekend. Maar waar moet je nu aan denken als je op zoek gaat naar een vloerkleed dat geschikt is voor jouw woonsituatie? Lees de volgende tips maar eens.

1. De grootte van het kleed

Het is erg belangrijk om de grootte van het kleed te bepalen aan de hand van je interieur. Met behulp van een vloerkleed kan je namelijk van een deel van de kamer een geheel maken. Dat realiseer je door een kleed te kiezen waarbij alle voorpootjes van je zitmeubels op het kleed kunnen staan. Zo wordt bijvoorbeeld een eethoek ineens een heel eigen deel van de kamer.

2. Een vloerkleed kan overal

Niet alleen in de huiskamer maar ook elders is een vloerkleed op zijn plaats. Wat dacht je bijvoorbeeld van de slaapkamer? Een heerlijke zachte en comfortabele ondergrond waar je ook in de winter lekker op kan staan voordat je begint aan je welverdiende rust.

3. Een vloerkleed is ook mogelijk bij vloerverwarming

Uiteraard heeft een vloerkleed een isolerende werking als je gebruik maakt van vloerverwarming. Maar als er naast het vloerkleed nog voldoende open ruimte aanwezig is, zal de vloerverwarming ook comfortabel blijven. Hou met de keuze van het Vloerkleed dan wel rekening met de dikte van het kleed en gebruik geen onderkleed.

4. Hoogpolig of laagpolig?

Een hoogpolig vloerkleed geeft een nonchalante en gezellige indruk. Dat past zowel bij een inrichting die daarop is gebaseerd als juist als contrast bij een zeer strak interieur. Laagpolige vloerkleden zijn strak en ogen netter. Ook hiermee kan je spelen waar het de rest van de kamer betreft. De keuze is dus geheel aan jou.

5. Geluiddempend

Ieder vloerkleed zorgt voor demping van de geluiden in huis en dat kan zeer prettig zijn als je een harde ondervloer hebt die intensief wordt gebruikt. Hoogpolige vloerkleden zorgen voor de beste geluidsisolatie. De algemene regel is dat hoe grover en hoogpolige een kleed is hoe meet deze bijdraagt aan de verbetering van de akoestiek in een woning,

6. Welk vloerkleed past in mijn kamer?

Het assortiment in vloerkleden bij Kwantum is enorm groot. Er is keuze uit vele kleuren en prints en patronen. Ook voor jou is er het vloerkleed dat precies bij jouw woonwensen past. Die kan je op je gemak uitzoeken in je luie stoel bij de webwinkel Maar je kan ook naar de fysieke winkel gaan en daar advies vragen aan de experts op het gebied van vloerkleden. Ze zullen de tijd nemen om met jou door te nemen waar jij naar op zoek bent en je handige tips geven over onderhoud en andere zaken.

Een weetje

Sommige vloerkleden zijn echte kunstwerkjes en dat willen de eigenaren dan ook best weten. Vloerkleden worden om die reden bijvoorbeeld op een werkzolder ook als muurbedekking gebruikt en opgehangen. Wellicht een leuke optie voor jouw zolder of andere ruimte die wel een bijzonder opkikkertje kan gebruiken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in