Wist je dat je niet de halve wereld over hoeft te vliegen om van de meest prachtige natuur te kunnen genieten? In Nederland vind je namelijk natuurparken terug met natuurfenomenen die je nergens anders in Europa terugziet. Doordat we altijd al in ons kikkerland verblijven, denken we er bij het boeken van een vakantie niet snel aan om ons eigen landje te ontdekken. Witte stranden, de jungle of een woestijn klinken dan veel interessanter. Ben je benieuwd wat Nederland je te bieden heeft? Met de tips uit dit artikel zal je Nederland in een heel ander vakantie daglicht zien.

Ben je liever in de stad of struin je uren door de natuur?

Het is onmogelijk dat jij iedere grote stad in Nederland al een keer hebt gezien. Wist je dat je best een stedentripje naar de steden als Haarlem, Den Haag, Nijmegen, Maastricht of Groningen kunt boeken? In deze steden is van alles te beleven en te zien. Daarnaast kan je uit verschillende mooie musea en heerlijke restaurants kiezen om dat vakantiegevoel bij je op te roepen. Er is niets leukers dan nieuwe plekken ontdekken en hoe fijn is het als jouw ober gewoon Nederlands tegen je spreekt?

Wanneer je liever de natuur in trekt, heeft Nederland ook veel moois in de aanbieding voor je. Ga eens op avontuur in één van de velen Nationale parken en beschermde bos- of duingebieden. Wanneer je geluk hebt spot je nog een mooi hert of een wilde vos. Wist je dat er tegenwoordig ook wolven in Nederland leven? Daarnaast bieden de natuurgebieden in Nederland je tal van wandel- en fietsroutes aan. Strijk na een lange tocht neer op een terrasje en geniet van een borrelplankje in de avondzon.

Kies een plek waar je nooit eerder bent geweest

Het is misschien een leuk idee om een rondreis in Nederland te starten! Wist je dat er tal van grappige plaatsnamen in ons land te vinden zijn. Hoe leuk is het wanneer je een aantal van dit soort verborgen parels bezoekt? Pak de kaart van Nederland erbij, doe je ogen dicht en laat je vinger op een plaats of stad vallen. Op die manier is het alsnog een soort verrassing voor je waar je terecht zult komen. Dan heb je toch een beetje het idee dat je op een avontuur vertrekt en je alles op je af kunt laten komen. In afgelegen dorpjes is vaak best wel een leuk hotelletje of een mooie bed en breakfast te vinden.

Een weekje strand op één van Nederlands eigen eilanden

Als je graag een eiland wil bezoeken, hoef je ook niet ver weg te gaan. Nederland heeft haar eigen eilanden en zijn zéker een bezoekje waard. De Waddeneilanden hebben je erg veel moois te bieden. Op Schiermonnikoog vind je bijvoorbeeld het aller breedste strand terug van heel Europa. Op Vlieland ligt een spectaculaire zandvlakte op je te wachten en op Texel kan je heerlijk fietsen. Wanneer je één van de Nederlandse eilanden bezoekt, wordt het zeker een vakantie om niet snel te vergeten.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in