Weet jij niet wat je moet eten vanavond? Heb je eens zin in wat anders? Misschien is dit pastagerecht met kipfilet dan wel wat voor jou!

Pasta met kip (voor 4 personen)

Pasta is een verzamelnaam voor Italiaanse noedels. Pasta is gemaakt van deegwaar, van onder andere harde granen en water. De samenstelling van het water dat hiervoor gebruikt wordt, is erg belangrijk. Voor goede pasta heb je precies de juiste hoeveelheid TVS (Totaal Vaste Stof) nodig. Bij een hoog TVS in het water of bij hard water zal de pasta aan de buitenkant week en sponzig en aan de binnenkant hard en taai worden. Bij een laag TVS in het water zul je duidelijk verschil zien en proeven. De pasta gaart langzaam en wordt lekker zacht bij het koken.  

Pasta met kipfilet is een leuke variatie op de normale pastagerechten die vaak met gehakt gemaakt worden. In dit gerecht gebruik ik spaghetti. Natuurlijk kun je ook andere soort pasta gebruiken.

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten"Pasta

  • 400 gram kipfilet
  • 3 uien
  • 2 teentjes knoflook (geperst) 
  • 2 eetlepels peterselie
  • 2 eetlepels oregano
  • 4 kleine blikjes tomatenpuree
  • 100 gram Parmezaanse kaas (eventueel)
  • 2 eetlepels olijfolie

1. Begin met het snijden van de kipfilet. Snijd ze in kleine blokjes. Vervolgens snijd je de uien in stukjes. Zet ondertussen water op voor de spaghetti. 

2. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg een beetje zout aan het water toe. Voeg tevens een beetje olijfolie aan het water toe om het aan elkaar plakken van de spaghetti tegen te gaan. Pers twee teentjes knoflook uit.

3. Bak in twee eetlepels olijfolie de blokjes kipfilet bruin. Voeg hier de uien en knoflook aan toe en bak dit even mee. Voeg vervolgens de blikjes tomatenpuree toe. Goed roeren tot het iets kookt en zet het vuur laag. Voeg nu de peterselie en de oregano toe. De saus is nu klaar. 

4. Giet de spaghetti af en maak de borden op. Giet de saus over de spaghetti en strooi er wat Parmezaanse kaas overheen. 

Eet smakelijk of in het Italiaans 'Buon Appetito'!

http://nl.wikipedia.org/wiki/Pasta_(deegwaar)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in