Na op fora te hebben gelezen dat een keratinebehandeling ervoor zorgt dat je haar gezonder, steiler, glanzender en pluisvrij wordt, ben ik overstag gegaan. Op de site Braziliankeratinhairtreatment.nl heb ik van het merk Sunliss de Keratin Personal Start Kit Ultra besteld. Twee dagen later kreeg ik het binnen en heb ik het meteen uitgeprobeerd. Ik heb sterk krullend, gemengd (Afrikaanse en Europees) en droog haar met highlights erin. Normaliter moet er dagelijks crème, serum of wax in om mijn haar wat te temmen en te moisturizen. Dit zou met een keratinebehandeling niet meer nodig zijn.

Keratinebehandeling voor het haar

De keratinebehandeling is een haarbehandeling, waarmee je langdurig zacht, gezond en steiler haar krijgt. Hoe vaker het product wordt gebruikt, hoe beter de kwaliteit van het haar zal worden. Een keratinebehandeling blijft circa drie à vier maanden zitten en kan men toepassen op haar dat chemisch gerelaxt, geverfd, geblondeerd of gepermanent is.

Haar is opgebouwd uit het elastisch eiwit keratine en met een keratinebehandeling voeg je vloeibare keratine toe aan het haar, waardoor de kwaliteit van het haar een enorme oppepper krijgt. Een föhn, stijltang en stylingproducten zullen na een behandeling (bijna) niet meer nodig zijn.

Keratinebehandeling is geschikt voor alle haartypes

De Keratinebehandeling is geschikt voor zowel Europees, Afrikaans als Aziatisch haar. Bij Afrikaans haar is het soms aangeraden om de behandeling na twee weken te herhalen, om een beter resultaat te verkrijgen.

De keratinebehandeling maakt in tegenstelling tot een chemische relaxer (ontkroezer) geen gebruik van agressieve chemicaliën. De enige schadelijke stof die in een Keratinebehandeling kan zitten is formaldehyde. In de keratinebehandeling van het merk Sunliss zit niet de kankerverwekkende stof formaldehyde, maar een onschadelijk alternatief. Een chemische relaxer maakt het haar wel steil, maar door de agressieve chemicaliën die erin zitten raakt het haar zwaar beschadigd en ziet het er ongezond en uitgedroogd uit. Waarom zou men voor een chemische relaxer kiezen, terwijl een keratinebehandeling gezonder is en een beter resultaat geeft?

De werkwijze van een keratinebehandeling

In de Keratin Personal Start Kit zit een shampoo, conditioner, vloeibare keratine, kwastje met kam en handschoenen. Zelf heb je een föhn en een stijltang nodig die tot minimaal 220 graden Celsius gaat.

  1. Was het haar grondig met de meegeleverde shampoo, hierin zitten geen zouten, sulfaten en alcohol.
  2. Maak het haar handdoekdroog (het moet lichtvochtig zijn) en smeer de vloeibare keratine plukje voor plukje in het haar, smeer de punten ook goed in.
  3. Na het insmeren van de vloeibare keratine op het haar, kam je het haar goed door met een fijne  kam en droog je het haar met een föhn.
  4. Als het haar goed droog is dan begin je het haar plukje per plukje te stijlen met een stijltang met keramische platen op 220 graden Celsius (begin achter).
  5. Per plukje strijk je vijf tot zeven keer met een stijltang, zodat het goed glad is. De keratine wordt alleen vanaf een temperatuur vanaf 200 graden Celsius in het haar geperst.
  6. Zodra het haar met de keratine is behandeld zal je meteen resultaat zien, de keratine moet  ongeveer 48 uur in het haar blijven zitten.
  7. Na 48 uur was je het eruit met de meegeleverde conditioner, de conditioner laat je er vijf minuten inzitten en dan spoel je het uit met ruim water.
  8. Na het wassen van het haar kun je het haar stijlen naar wens.

Resultaat en beoordeling van een keratinebehandeling

De behandeling heeft nog beter uitgepakt dan ik had verwacht. Ik heb namelijk sterk krullend gemengd haar en had verwacht dat een tweede behandeling noodzakelijk zou zijn, maar het is na een eerste behandeling al een stuk steiler, glanzender en gezonder. Het pluist en kroest niet meer en er hoeven geen stylingproducten in.

Alleen bestaat het flesje Keratine van de Keratin Personal Start Kit uit maar 125 milliliter. Ik heb veel haar en behoorlijk lang haar en dan is een 125 milliliter flesje te weinig. De rechterkant van mijn haar is behandeld met veel keratine en de linkerkant is behandeld met weinig keratine, omdat er niet zoveel meer in het flesje zat. Mijn haar aan de rechterkant is heel steil en glanzend geworden. Het haar aan de linkerkant is lichtgolvend en iets minder glanzend. Bestel daarom niet de Start kit, maar een fles bestaande uit 250 of 500 milliliter en een losse fles conditioner en shampoo.

De geur van de keratine is niet onaangenaam, maar op het moment dat je het haar gaat föhnen dan kan het een beetje op de ogen en keel slaan. Daarom moet je de behandeling in een goed geventileerde ruimte toepassen.

Tips

  • Mocht je na een keratinebehandeling wat meer krullen willen behouden, dan kun je in plaats van de Ultra kit, de Choco of de Light kit gebruiken, deze zijn milder.
  • Het is niet aangeraden om het haar meer dan twee keer per week te wassen, omdat de keratinebehandeling dan minder lang houdt. Was je haar alleen met shampoo of een conditioner waar geen sodium chloride (zout), sulfaten en alcohol inzit. Deze stoffen strippen de keratine uit het haar. Stylingproducten met deze stoffen dient men ook te mijden na een keratinebehandeling.

Verkrijgbaarheid van keratine zonder formaldehyde

De keratinebehandeling van Sunliss is te verkrijgen via de Nederlandse site www.braziliankeratinhairtreatment.nl en via de Amerikaanse site www.sunliss.com. Via de Amerikaanse site is het veel goedkoper, het nadeel is alleen de levertijd van circa twee weken.

Een keratinebehandeling kun je ook bij de kapper ondergaan voor ongeveer tweehonderd euro. Een doe het zelver is veel goedkoper uit, vooral als de producten in Amerika zijn besteld.

Voor meer informatie over een Brazilliaanse keratinebehandeling kun je HIER klikken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in