Twee superlekkere broodjes voor de warme lunch. Gemakkelijk en in korte tijd te maken; dus een ideaal recept voor feestjes. Het  is namelijk ook mogelijk hier op een leuke manier puntjes uit te snijden als hapje bij een feestje.

Broodje Pizza

Een broodje Pizza kan zo makkelijk of moeilijk worden gemaakt als men zelf wil. De belangrijkste ingrediënten zijn: wit brood, tomatenpuree en kaas. Verder kan (bijna) alles worden toegevoegd wat er nog in huis is.

Ingrediënten:

– Wit brood, zoals een Turks brood of enkele boterhammetjes tegen elkaar aan gelegd
– Tomatenpuree
– Kaas of mozzarella

Verder naar eigen idee en smaak::

– Plakje ham
– Plakje bacon
– Plakje salami
– Plakjes tomaat
– Plakjes champignon
– Beetje ui, in ringen of gesnipperd
– Knoflook
– Wat paprika in reepjes

Bereiding

Het lekkerste is om de ui, champignon, knoflook en paprika even te bakken in wat olie of boter, alvorens deze op de boterham te leggen. Dan zijn deze alvast lekker zacht. Smeer daarna de boterham in met tomatenpuree, leg de vleeswaren erop (ham, bacon of salami) en plaats het mengsel van al het andere. Tomaat erop, en een beetje kaas op de bovenkant. Verhit de (grill)pan met olie erin en leg de boterham erin. Als de kaas gesmolten is, is de 'pizza' klaar. Het lekkerste is om het broodje direct te eten.

Het broodje warm vlees bestaat uit brood, fricandeau en wat lekkere extra's.

Broodje warm vlees

Broodje, naar smaak wit of bruin, hard of zacht

Ingrediënten:

– Fricandeau, 50 gram per broodje
– Chalotje (of een heel klein uitje) gesnipperd of in ringen gesneden
– 1 theelepel ketjap
– 1 theelepel tomatenketchup
– Olie
– Eventueel als extra: een paar champignons en/of wat paprika.

Bereiding

Olie in de pan verwarmen en het uitje hierin aanfruiten. Champignons in plakjes en/of paparika in reepjes erbij en het mengsel zacht laten worden. De tomatenketchup en ketjap erbij. Doe als laatste de fricandeau erbij (in reepjes gesneden) en laat dit nog even verwarmen. Leg het op het broodje en het is klaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in