Water is na zuurstof het belangrijkste voor je lichaam. Zonder water kan een mens niet leven. Wanneer je te weinig water op een dag binnen krijgt, dan zul je dit ook merken aan je lichaam. Drink daarom genoeg water, want water is gezond!

Voordelen van water  

Niks helpt beter tegen de dorst dan een glas koel water. Ook heeft water een zuiverende werking voor je lichaam en bovendien bevat het geen calorieën. Je lichaam heeft water nodig om schadelijke stoffen af te voeren en ook je nieren kunnen niet goed functioneren zonder water. Water drinken heeft dus een heleboel voordelen.

Afvallen

Wanneer je probeert af te vallen, dan is het aan te raden veel water te drinken. Er zitten geen calorieën in water waardoor je er niet dik van wordt. In frisdranken en alcoholische dranken zitten juist wel veel calorieën. Daarbij zorgt water er voor dat je minder honger krijgt. Hierdoor eet je minder dan normaal en kun je helemaal snel afvallen.

Te weinig water

Wanneer je veel water drinkt heeft dit een positieve invloed op je lichaam, maar als je te weinig water drinkt heeft dit negatieve gevolgen. Enkele bekende klachten zijn: hoofdpijn, rugpijn, slechte bloedcirculatie, trage stofwisseling en gewichtstoename. Dit zijn niet de enige klachten die je kunt krijgen als je te weinig water drinkt. Zorg er dus voor dat je altijd genoeg water binnen krijgt.

Hoeveel water op een dag?

In voedsel en frisdrank zit veel water. Toch is het belangrijk om daarnaast ook nog voldoende gewoon water binnen te krijgen. Het beste is om iedere dag anderhalf tot twee liter water te drinken. Vaak drinken mensen veel minder op een dag omdat ze zeggen dat ze niet zo veel dorst hebben. Het drinken van water heeft echter niet heel veel met dorst te maken, maar meer met gewoonte. Wanneer je er aan went weinig te drinken, dan zul je ook minder snel dorst krijgen. Je lichaam zal het wel merken dat je te weinig water binnen krijgt, daarom is het verstandig om toch genoeg te drinken. Spreek met jezelf af dat je iedere dag een bepaald aantal glazen water op drinkt. Door dit in het begin bewust te tellen, heb je vanzelf door wanneer je te weinig drinkt.

Watervergiftiging

Het is belangrijk genoeg water binnen te krijgen op een dag, maar je kunt ook te veel drinken. Wat voor je lichaam te veel is, verschilt per persoon. Drie liter binnen een uur drinken, kan al leiden tot een watervergiftiging. Vooral sporters moeten hier erg mee uitkijken. In het verleden is het wel eens gebeurd dat marathonlopers overleden door het drinken van te veel water. Drink dus genoeg water, maar let wel op dat je het niet overdrijft.

http://www.gezond-vitaal.nl/Drinken.html

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in