Het doen van boodschappen is er niet gemakkelijker op geworden. Alles wordt duurder. Daardoor ben je misschien geneigd om sneller naar de slechte producten te grijpen. Dit is goed te begrijpen, maar het is misschien niet de beste optie die je hebt. Het is daarom slim om vooral ook te kijken naar welke mogelijkheden je nog meer hebt. Zo kan je zelfs in deze tijden nog altijd gewoon goed gezond eten. Dat doe je bijvoorbeeld door op de volgende manier slim boodschappen te doen.

Verdelen in porties

Wanneer je iets koopt, dan is het altijd slim om naar de varianten van het product te kijken die je kan verdelen. Wanneer je het in porties kan verdelen, dan doe je er als vanzelf al langer mee. Daardoor kan je dus best wel iets snacken, maar wordt het niet direct te ongezond. Dit is vooral voor snacks en snoep heel goed mogelijk. Daardoor kan je er langer mee doen en heb je over die langere periode juist wat meer budget beschikbaar voor gezonde aankopen in de andere weken. Zo kan je dus het beste van beide werelden verzorgen voor jezelf.

De meest gezonde variant

Het is ook belangrijk om goed na te denken over wat je nu eigenlijk koopt. Het is namelijk zo dat eigenlijk van elk product dat er in de supermarkt te krijgen is meerdere varianten zijn. Wanneer je het slim wilt aanpakken, dan kies je altijd voor de meest gezonde variant die te krijgen is. Op die manier kan je er zeker van zijn dat je alles net wat beter aanpakt. Kijk dus bijvoorbeeld goed op de verpakkingen naar de ingrediƫnten. Aan de hand daarvan kan je al heel goed bepalen wat nu eigenlijk de juiste keuze is. Dit levert je veel op.

Een plan maken

Een andere methode die je moet toepassen, is het maken van een plan. Dat doe je bijvoorbeeld door een planning voor de hele week te maken. Zo heb je alles al in huis en kan je ook niet in de verleiding komen. Als je het dan helemaal slim aan wilt pakken, dan kies je voor de vijf tegen twee regel. Je neemt dan vijf gezonde maaltijden en twee maaltijden die net wat minder gezond zijn. Dit is een balans die voor de meeste mensen prima haalbaar is. Ben jij iets gevoeliger voor ongezond eten? Kies dan voor zes tegen een.

Wees niet te hard

Het is belangrijk m gezonde producten te kopen en goed op je gezondheid te letten. Dat neemt niet weg dat je ook niet te hard voor jezelf hoeft te zijn. je kan ook wel wat ongezonde dingen nemen. Zeker ook wanneer je daarmee net binnen je budget blijft. Zorg alleen wel dat je altijd de balans naar de gezonde kant laat doorslaan. Op die manier kan je er zeker van zijn dat je het gewoon goed blijft doen. Je hoeft dus echt niet elk product dat je in je handen pakt ook te wikken en wegen als consument.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in