Je trouwdag vergt een omvangrijke planning. Je hebt globaal al zeker ideeën hoe je het wil hebben. Maar er moet nog zo veel geregeld worden. Enkele tips om je trouwdag onvergetelijk te maken.

Tip 1

Bestel op tijd je trouwjurk of trouwpak. Bruidskleding kost veel geld, dus neem de tijd om je perfecte trouwjurk uit te kiezen. Als je op tijd bestelt kunnen ze het nog aanpassen indien nodig. Vraag ook hoelang de levertijd is van de bruidskleding.

Tip 2

Allereerst moet je in ondertrouw gaan. Minimaal 2 weken voor de trouwdatum moet de huwelijksaangifte gedaan zijn. Zorg dat je alle benodigde papieren in huis hebt. Ook in ondertrouw gaan is een feestje op zich!

Tip 3

Huur op tijd een feestlocatie. Wacht hier niet te lang mee anders grijp je naast die mooie zaal waar je eigenlijk je feest wou vieren.

Tip 4

Nodig niet te veel gasten uit! Informeer op de locatie waar je je feest gaat houden hoeveel gasten er in de zaal kunnen. Het zou erg jammer zijn als een derde van je gasten niet in de zaal past. Zaaleigenaren houden zich hier streng aan in verband met de brandveiligheid.

Tip 5

Hou je budget in de gaten. Een bruiloft is vaak een dure aangelegenheid, pak het daarom goed aan. Stel een budget op, zo voorkom je dat je in je enthousiasme van alles gaat boeken waardoor er aan het einde geen budget meer over is. Maak een planning wat je als eerste gaat doen (boeken) en wat later kan. Neem ook een post "diversen" op. Vaak zijn er aan het einde nog veel "kleine" dingetje die je wilt doen.

Tip 6

Komen er gasten van ver? Denk na waar je deze op kan vangen. Kan je ze bij familie onderbrengen of moeten ze uitwijken naar een hotel. Jij bent bekend in de omgeving en weet welke hotels beschikbaar zijn. Informeer ruim op tijd of er kamers beschikbaar zijn.

Tip 7

Laat een proefkapsel maken bij de kapper. Doe dit ongeveer 2 maanden voor de trouwdatum, hierdoor heb je nog even tijd om je haar te laten groeien als je het toch anders wilt.

Tip 8

Vergelijk fotografen! Iedere fotograaf heeft een eigen stijl van fotograferen. Bekijk van tevoren welke stijl je aanspreekt – en maak een draaiboek voor de fotograaf. Dit kan hetzelfde zijn dat je voor de ceremoniemeester hebt. Zorg dat je een buiten- en een binnenlocatie hebt voor de trouwreportage. 

Tip 9

Maak een lijst met trouwartikelen zoals: ringkussen, gastenboek, fotolijst (voor de foto's van de gasten), enveloppenmand, strooi-rozenblaadjes en dergelijke.

Tip 10

Geniet van alle voorbereidingen, samen maken jullie je huwelijkfeest tot een topfeest. Laat je goed informeren over de verschillende mogelijkheden.

 

Ook schrijven en geld verdienen op Todio? Doe met ons mee en meld je hier aan.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in