De kerstmarkten in Duitsland zijn al jarenlang een begrip. Nergens anders wordt er zo groots uitgepakt tijdens de kerstperiode als in Duitsland. Het is dan ook niet zo gek dat wij Nederlanders met zijn allen massaal de kerstmarkten in Duitsland willen bezoeken. Hieronder een greep uit de meest bekende en grootste kerstmarkten in Duitsland.

In heel Duitsland geldt in de winter een verplichting voor winterbanden op de auto. Wanneer je deze niet hebt kan je een flinke boete krijgen in Duitsland. Daarnaast kennen de grote steden verschillende 'milieuzones'. Een sticker op de auto die aangeeft hoe milieuvriendelijk de motor is is dan ook verplicht. Heb je deze helemaal niet of voldoet de motor niet aan de eisen van de stad dan mag je met de auto de stad niet in. Als je dit wel doet riskeer je ook weer een behoorlijke boete.

Het is dan ook aan te raden met het openbaar vervoer te reizen naar een van de kerstmarkten in Duitsland. Heel veel touringcarbedrijven organiseren dagtochten of meerdaagse reizen naar verschillende kerstmarkten in Duitsland. 

Kerstmarkt Düsseldorf

"Kerstmarkt_dusseldorf"

De kerstmarkt in Düsseldorf is waarschijnlijk de meest bezochte kerstmarkt door Nederlanders. Vanuit Nederland ben je er zo dus een prachtige bestemming om eens te bezoeken.

Paradijs voor kerstliefhebbers

De stad verandert tijdens de kerstperiode in een waar paradijs voor kerstliefhebbers. Maar liefst 5 grote kerstmarkten zijn er, die allemaal met elkaar verbonden zijn via prachtig in kerststijl verlichte lanen en straten. 
Kom helemaal in de stemming met allerlei cadeaus, kerstversieringen, kaarsjes, lichtjes en ga zo maar door. Je kunt het zo gek niet bedenken of je vindt het op deze kerstmarkt. 

Gluhwein en bratwurst

Kom tussendoor even lekker tot rust met een glas gluhwein en een lekkere versnapering zoals een Duitse Braadworst of typisch Duitse lekkernijen zoals Reibekuchen of Raclette. 
Ook aan de kleintjes is gedacht op deze kerstmarkt. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende ijsbanen en een reuzenrad. Niemand hoeft zich dus ook maar een minuut te vervelen. 

De kerstmarkt in Düsseldorf wordt in 2013 gehouden van 21 november tot en met 23 december. De toegang voor alle kerstmarkten in deze stad is gratis.

Kerstmarkt Oberhausen

"Kerstmarkt"

De laatste jaren is de kerstmarkt in Oberhausen sterk in opkomst. Je hoeft maar net de Duitse grens over en je bent er al. De kerstmarkt in Oberhausen is niet heel groot, maar uiterst gezellig. 
Ook hier kan je naar hartelust inspiratie opdoen voor de komende kerst terwijl de geur van heerlijke kaneel en denne je tegemoet komt. 

Het grote voordeel van kerstmarkt Oberhausen

Het grote voordeel aan de kerstmarkt in Oberhausen is dat deze opgebouwd is bij een groot winkelcentrum, CentrO genaamd. Wanneer je de kerstmarkt gezien hebt, kun je nog gezellig winkelen in maar liefst 200 winkels. 
Ook deze kerstmarkt is dus een aanrader.
In 2013 is er ook een kerstmarkt speciaal voor de kleintjes, De Kaboutermarkt genaamd. Dit is echt een sprookjesachtige kerstmarkt, zo is er een snoepjesmaker, een sprekende sprookjesboom en een carrousel. Natuurlijk zijn ouders van harte welkom op deze markt. 

Daarnaast is er ook in het oude stadscentrum van Oberhausen en gezellige, maar veel kleinere kerstmarkt te vinden. De kerstmarkt in Oberhausen wordt in 2013 gehouden van 15 november tot en met 23 december. De toegang voor de kerstmarkt is gratis.

Kerstmarkt Münster

"Kerstmarkt_munster"

Ook een erg bekende kerstmarkt is die van Münster. Ook deze bestaat weer uit meerdere kleinere kerstmarkten die aan elkaar verbonden zijn. Je loopt makkelijk zo van de ene naar de andere kerstmarkt en overal kijk je je ogen uit. In totaal zijn er bijna 300 kraampjes te vinden!

Kerstachtige wintergeuren

Kerstachtige wintergeuren komen je tegemoet terwijl je langs de gezellige houten kraampjes met traditionele spulletjes slentert. Echt mondgeblazen kerstballen met de prachtigste versieringen, houtsnijwerkjes, handgemaakte kaarsen, het is allemaal aanwezig op de kerstmarkt van Münster. 

Warm weer lekker op met een kop warme chocolademelk met slagroom of een glas Gluhwein.

Natuurlijk kun je hier ook naar hartelust winkelen in het centrum van Münster, maar tijdens de kerstperiode worden er ook speciale kerstrondleidingen georganiseerd! Voor ieder wat wils dus op deze kerstmarkt. De kerstmarkt in Münster wordt in 2013 gehouden van 25 november tot en met 23 december.

De toegang voor de kerstmarkt is gratis. 

Andere aanraders"Kerstmarkten_duitsland"

Natuurlijk zijn er nog veel meer kerstmarkten te vinden in Duitsland. Zo zijn bijvoorbeeld nog echte aanraders de kerstmarkten in Essen, Trier en Keulen. Deze steden zijn ook allemaal redelijk makkelijk te bereiken vanuit Nederland. 

Voor wie wat verder weg wil kan bijvoorbeeld in Berlijn gaan kerstshoppen! 

Liever in Nederland naar een kerstmarkt? Lees dan ook eens een van mijn andere artikelen!
 

 

 

 

 

 


 

www.kerstmarkten.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in