Een paar avonden geleden heb ik de film: The Wolverine gezien. Deze film stond al een tijdje op mijn lijstje en ik hakte de knoop nu eindelijk eens door. Deze film vind ik nogal wat te wensen overlaten. Waarom? Lees vooral verder. 

Voorbereiding

Van deze film had ik best veel verwacht. Dus wat deed ik? Ik ging er goed voor zitten met uiteraard een goede versnapering en wat drinken. Ik was gierend aangezien ik gelijk de vorige film: X Men: Wolverine in mijn achterhoofd aan het afspelen was. Razendbenieuwd was ik wat deze film mij te bieden had en hoe deze mij zou bevallen. Het begin was opzich best veelbelovend en sprak mij ook wel aan. Wat er daarna met de film is gebeurt weet ik niet en zal ik ook nooit begrijpen, maar het was best een drama. Hier had zoveel meer in kunnen zitten, als er maar wat meer mee werd gedaan. 

Jammerlijk genoeg wilde ik de film niet eens afkijken, lees hieronder waarom. 

Verhaallijn Wolverine

De film begint met een sequel van Logan die een man redt wanneer er een atoomboom ontploft. Daarna zie je een shot van Hugh Jackman aka The Wolverine in een grot. Het beeld wordt geschept dat hij niet meer de wolverine is, of wil zijn. Als hij erachter komt dat jagers in een bos illegale manieren inzetten voor het jagen, knapt hij. Hij pakt de stropers aan in hun stamcafe, waar een eigenaardig chinees meisje aanwezig is. Deze zegt hem al lang te zoeken, en dat haar vader haar al járenlang zoekt, om hem te bedanken voor het redden van zijn leven (zie hierboven). Vanaf hier begint het avontuur.

Personages Wolverine

De personages zijn in deze film naar mijn mening veel te makkelijk ingevuld, ook het acteer werk is om relatief te betreuren. Dit laat een nare smaak in menigeen monden na, zowel ook in de mijne. Ook doen ze het (best goed opgezette) verhaal niet bepaald ten goede. Hugh Jackman komt helemaal, in vergelijking tot de vorige film, niet goed tot zijn recht. Het voet een beetje alsof de melkkoe nog één laatste keer uitgemolken moest worden. Dat dit dan ook nog eens matig is gerealiseerd is erg jammer.

Nasmaak

Zoals ik al eerder zei heeft deze film mij dus een nare nasmaak gegeven. Ik bedoel, voor iedereen die X Men: Wolverine heeft gezien zal deze film je teleurstelllen. Natuurlijk moet je niet altijd vergelijken met een vorige (succesvollere) film, maar dat is in dit geval wel een goede maatstaaf. Een maatstaaf waaraan deze film jammerlijk genoeg lang niet aan kan voldoen. Er zitten zeker een paar leuke actie stukken in maar daar moet de film het dan ook gelijk van hebben. Graag had ik gezien dat er  meer energie werd gestoken in zowel de personages als het verhaal. Dit zou geloofwaardiger overkomen en smakelijker zijn om te zien. Op het laatst – na aftiteling – wacht je nog wel een kleine verassing. Helaas maakt dit niets goed.

Tot dusver mijn ervaringen met deze film. Zelf had ik uiteraard gehoopt dat ik iets leuks en positiefs zou kunnen zeggen hierover, maar ik blijf liever realistisch.

Hoe hebben jullie deze film ervaren? Laat het vooral weten en deel je mening!

Stay tuned!

~Ivar


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in