Momenten van feest en uitbundige vreugde is over de hele wereld te vinden. Mensen over de hele wereld weten altijd wel een reden te vinden om een feest te geven. Er zijn een aantal noemenswaardige festivals te noemen die wat extra uitleg verdienen. Festivals die net wat anders zijn dan de standaard festiviteiten. Of het nu gaat om het gooien van tomaten, het rollen van kaas van een berg, of het vereren van UFO’s, vreemd zijn ze zeker!

The amazing Roswell UFO festival

Roswell is een klein stadje gelegen in de staat New Mexico. Op 8 juli 1947 haalde dit plaatsje voorpaginanieuws met het gerucht dat er wrakstukken zouden zijn gevonden die afkomstig waren van een UFO. Door de terugkerende geruchten dat er daadwerkelijk iets buitenaards is gebeurd in Roswell, is de plek een bekend geworden onder toeristen en heeft de stad zich gekroond tot ‘’Aliën capital of the World’’. Jaarlijks in juli vindt in Roswell ‘’The amazing Roswell UFO festival plaats. Tijdens dit vierdaagse festijn wordt er onder andere aandacht besteedt aan, optochten, kostuumwedstrijden, live muziek en vermaak, familievriendelijke activiteiten, optredens van gastsprekers en andere leuke activiteiten voor de liefhebber. Een feest vol met UFO-liefhebbers!

Cooper Hill cheese rolling

Het Copper Hill cheese rolling is een jaarlijks terugkerend evenement dat wordt gehouden bij Cooper’s Hill in de buurt van Gloucester. Het evenement wordt traditioneel gevierd door de inwoners van het lokale dorpje Brockworth. Tegenwoordig wordt het festival echter bijgewoond door mensen over de hele wereld om mee te doen of om gewoon als toeschouwer. Vanuit de top van de heuvel wordt een ronde ‘’Double Gloucester kaas’’ naar beneden gerold. De eerste persoon die over finishlijn beneden de heuvel is, wint de kaas. Veel deelnemers proberen de kaas tijdens de afdaling te vangen. De kaas heeft echter een voorsprong van één seconde en kan een snelheid bereiken van 112 km per uur. Hierdoor komt het bijna nooit voor dat iemand de kaas vangt voordat deze het einde van de heuvel bereikt heeft. Volgens schattingen is deze jaarlijks terugkerende traditie meer dan 200 jaar oud.

El Collacho

Geloof het of niet, El Collacho is een jaarlijks terugkerend festival waarbij over levende baby’s wordt gesprongen! In dit bizarre festival springen volwassen mannen verkleed als El Collacho (de duivel) over baby’s om kwade krachten en ongeluk af te weren. Sinds 1620 wordt in het dorpje Castrillo de Murcia deze traditie beoefend. Het feest op zichzelf is behoorlijk vreemd te noemen. Het is te zien als een soort mix van Spaanse folklore en geloof en het is zeer spannend om te zien wat er zoal op dit festival gebeurd. Het festival van El Collacho vind plaats in mei.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in