Je bent zwanger en je kan het wel van de daken schreeuwen van vreugde! Natuurlijk vier je de geboorte van je kind. Maar hoe? En wacht je pas met vieren tot de geboorte of kan je ook tijdens de zwangerschap al iets vieren?

Je bent zwanger!

Het eerste heugelijke feit is natuurlijk dat je zwanger bent. De één zal het direct aan de grote klok hangen. Een ander wacht eerst de eerste weken af of het wel goed blijft gaan. Maar dan komt toch de dag dat je het gaat vertellen. Waarom zou je dit niet op een leuke manier doen? Nodig de mensen uit die het als eerste moeten horen. Dus ouders en overige familie, goede vrienden misschien. Geef bij de koffie cupcakes met gekleurde muisjes of een andere hint erop. Zoals een speentje of gestampte muisjes. Succes verzekerd!

Jongen of meisje?

Bij de echo komt er onherroepelijk de vraag: wilt u weten wat het is? Natuurlijk is dat voor iedereen anders. De één wil graag in spanning blijven, de ander kan zijn nieuwsgierigheid niet meer bedwingen. Overleg thuis wat je allebei wilt en hou je hieraan! (Om achteraf geen spijt te krijgen.) Mischien wil je het wel weten maar vind je de manier waarop nietl euk. Is het totaal geen feestje als het even tussen neus en liippen door gemeld wordt. Waarom maak je er dan geen surpriseparty van?

Laat het geslacht noteren op een briefje, zonder dat het jou verteld wordt. Lever dit briefje in (in een gesloten enveloppe om spieken te voorkomen) bij bijvoorbeeld een bakker of een creatief persoon. De bakker bakt bijvoorbeeld een taart met de vulling in blauw of roze. Of een creatief persoon maakt een lieve babyknuffel in blauw of roze en pakt deze zorgvuldig in.

Ga met je gezin, of met alle andere mensen die het mogen weten, gezellig ervoor zitten en snij het gebak aan of open het pakketje. Geslacht bekend…..en dus feest! Je kan natuurlijk ook wel zelf het geslacht weten en op deze manier de overige famileleden op de hoogte stellen. Dan is de variant van het gebak erg leuk!

 

Na de geboorte

Eindelijk, na negen lange maanden wachten, ligt je kindje in je armen. In de kraamweek visite ontvangen kan heel leuk zijn. Je bent immers trots, er wordt voor je gezorgd, je hebt alle tijd om te genieten en je kindje te showen…..

Geen zin in alle drukte en wil je als gezin eerst lekker in alle rust van elkaar genieten? Organiseer dan een kraamfeest! Meld dit duidelijk op het geboortekaartje om verdere aanloop voor te zijn. Om zelf niet meteen al teveel drukte op je hals te halen, kan je een zaaltje huren. Of je vraagt mensen om te helpen. Jij moet vooral genieten! En er zijn voor je kleintje(s).

Slingers, ballonnen en overige attributen zijn natuurlijk leuk om in de kleuren blauw of roze te doen.  Hang de kleertjes, die je vast gaat krijgen, aan een slinger ten toon. Overige cadeau's kunnen feestelijk uitgestald worden. 

De taart is heel persoonlijk te maken met een foto van je kindje. Of kleine cupcakes met gestampte muisjes doen het ook goed.

Een bedankje meegeven omdat de gasten langskwmaen is een prima manier om toch even je waardering uit te spreken. Ben je zelf een beetje handig, dan kan je tijdens je zwangerschap al lekker creatief bezig zijn. Van vilt kan je hele leuke dingetjes maken. Een klein poppetje, een flesje maar ook een cupcakeje. Laat je fantasie de vrije loop!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in