Zijn er verschillen tussen jongens en meisjes? Of wordt dit alleen maar "gemaakt" door de opvoeding en de maatschappij? En zijn jongens nou echt zo druk in vergelijking met meiden?

""Als je zwanger bent wordt er vaak gevraagd of je een jongen of meisje wilt. Voor de één maakt het niet uit en de ander hoopt stiekem op een bepaald geslacht. Maar is er wel echt zo'n verschil tussen jongens en meisjes? Of wordt er heel veel bepaald door de opvoeding of misschien wel de maatschappij? Natuurlijk scheelt het hoe er door ouders gehamerd wordt op echte geslachtsgebonden eigenschappen. Maar hoe graag je je kind ook "neutraal" op wilt voeden: er zijn wel degelijk verschillen waar niets aan te doen is…dit is  gewoon echt geslachtsbepaald.

-Jongensbabies kijken vooral naar voorwerpen. Harde en felgekleurde dingen hebben hun voorkeur om mee te spelen.  Meisjes kijken liever naar gezichten! Om mee te spelen hebben ze juist graag zachte spulletjes. De auto en de pop komen dus  niet zomaar uit de lucht vallen. Voorkeur voor echt jongens- of meisjesspeelgoed zit er dus al heel vroeg in!

-Meisjes zijn van nature betere praters. Frustraties uiten ze dan ook meestal verbaal, door bijvorbeeld kattig te gaan doen.  Mannen uiten het liever fysiek! (Daar heb je immers geen praten bij nodig!) 

-Jongens onderzoeken graag hoe dingen in elkaar zitten. Hoe de dingen werken. Niet boos worden dus als ze weer eens iets  slopen…

-Jongens die in hun hoofd druk zijn, proberen dit kwijt te raken door druk te gaan doen. Eigenlijk heel verstandig dus…Meisjes  doen dit niet. Zij gaan piekeren en krijgen daardoor lichamelijke klachten….Drukke jongens zijn dus eigenlijk helemaal zo gek  nog niet….

-Meisjes willen vooral lief gevonden worden en doen daar van alles voor. Jongens willen liever uitblinken in hun prestaties!

-Uit onderzoek is gebleken dat de hoeveelheid hormonen in het vruchtwater invloed heeft op het gedrag van de baby…logisch  eigenlijk. Meer testosteron in het vruchtwater lijdt tot temperamnetvoller gedrag (en is dus "aangeboren"!) Normaal gesproken  heeft een jongen natuurlijk meer testosteron. Het schijnt zelfs dat jongens bozer reageren als hun speelgoed achter plexiglas  wordt geplaatst.dan meisjes!

-Er klinkt nog weleens de opmerking dat mannen zo ongevoelig zijn. Niets is minder waar. Mannen praten nou eenmaal niet zo graag als vrouwen. Zij gaan op zoek naar de praktische oplossingen! ""

-Meisjes zouden zich dus beter inleven. Dat kan natuurlijk een prachtige eigenschap zijn. Helaas betekent dit ook dat ze ook  beter zijn in het manipuleren van de ander!

-Mannen schijnen nog altijd de oerdrang te hebben om hun eigendommen te bewaken…én om te willen weten wie de baas is! 

-Mannen spelen doorgaans anders met hun kinderen dan vrouwen. Waar vrouwen vooral het gevaar zien, speelt de vader  graag met de kinderen mee. Meestal zijn hun spelletjes ruwer, stoerder maar ook spontaner. Het kind schijnt hier juist door te    leren: ze worden er zelfverzekerder en bewuster van én zijn daarmee klaar voor de echte wereld!

-Meestal kunnen meisjes zich beter concentreren dan jongens. Jongens zijn geen ster in stilzitten en worden er juist onrustig  van. School is dus niet echt een fijne plek….

-Huilen is iets waar meisjes beter in zijn! Natuurlijk helpt een opvoeding waarbij jongens stoer moeten zijn en niet mogen  huilen hier ook niet echt aan mee…Huilen maakt je hoofd vrij. Jongens doen dat liever door iets te gaan doen!

 

 

 

 

-ouders van nu
-www.allemaaljongens.blogspot.nl
-Cornelieke van de Beek, promovendus, VU
-allesoverseks.be
afb. morguefile.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in