Genieten is een werkwoord….en vraagt dus om actie! Niet schrikken. Genieten is juist zo simpel. Maar je moet er wel voor open staan. Genieten kan je overkomen maar ga daar niet op zitten wachten! Genieten kan je ook zelf bewust doen! Heerlijk simpel, want het kan gewoon overal en (bijna) altijd!

"Eeven

Veel mensen hollen door hun dag in een vast ritme. Opstaan, douchen, ontbijten (liefst op een drafje) en als een speer naar werk of school. Daarna snel naar huis, voor zover de file's dat toestaan, om neer te ploffen op de bank of meteen achter het eten aan te gaan. Na het eten vertrekken ze weer naar een andere verplichting of liggen uitgeteld achter de t.v. Alleen op vakantie is er opeens ruimte om te genieten. Want ja, dan mag het…dan kan het!

Herkenbaar? Wat jammer! Genieten kan zo simpel zijn. Het hoef je zelfs geen extra tijd te kosten, hoewel een beetje onthaasten genieten zeker ten goede komt! Leef gewoon eens bewuster. Sta je onder de douche? Voel hoe het warme water langs je stroomt, in plaats van met je hoofd ergens op je werk rond te lopen. Dat doe je maar als je op je werk bent!

 

Ontbijten? Proef wat je eet en drink bewust. Geniet van de smaken en nog mooier: ga er  rustig voor zitten!

Op weg naar de bus loop je door dezelfde straat als altijd….maar waarom lach je niet eens vriendelijk naar die mevrouw die je altijd tegenkomt? Waarom heb je nog nooit die mooie bloemetjes gezien die tussen de stoeptegels groeien? Waarom loop je niet een stukje extra in plaats van in een overvolle bus te zitten? Waarom heb je geen tijd om tijdens je wandeling de vogeltjes te horen fluiten? Waarom…..Probeer je zintuigen hun werk te laten doen. Kost je niks extra's, kost je geen tijd….maar laat je veel bewuster leven én je geniet praktisch vanzelf! Hoe kan je nou een vrolijk getjilpt liedje niet waarderen?

Even lekker een uurtje over? Pak een terrasje gewoon bij jou in de stad. En ga er eens zitten zoals je zou doen als je op vakantie bent! Kijk naar de mensen, kijk naar de mooie oude gebouwen. Probeer je voor te stellen hoe je het zou vinden als je hier als toerist rond zou lopen! Er zijn vast nieuwe dingen te ontdekken in je eigen vertrouwde stad, gewoon omdat je er voor openstaat!

Woon je "buiten"? Ga daar eens lekker struinen. Of maak een mooie fietstocht. Niet omdat je moet afvallen en verplicht een uurtje actief gaat wezen. Nee, omdat je wilt genieten van de omgeving! Maak het gewoon een uurtje vakantie!

Vakantie: we zijn ontspannen, we willen dingen ontdekken, zitten minder vast in een patroon en mogen anders zijn van onszelf….Waarom? Waarom leef je in je eigen buurt niet gewoon ook op zo'n mooie manier. Verbaas je over de mensen, de natuur, de cultuur…en geniet! Leef met je zintuigen. Voel, proef, ruik, zie, hoor hoe de buurt is! En wees positief. Groet eens vriendelijk de mensen die je tegenkomt. Een simpele lach op je gezicht laten de mensen om je heen opeens anders reageren. Veel mensen gaan spontaan naar je terug lachen! Makkelijker kan het niet! Want van vrolijheid om je heen, word je vanzelf ook blij.En jawel, genieten is er dan vanzelf bij!

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in