Heb je ook zo'n moeite om de laatste kilootjes er af te krijgen. Vooral op je probleem gebied (heup, buik etc.) lijkt het er maar niet af te gaan. Misschien is cryolipolise dan iets voor jou?

Wat is een cryo (lipolise) behandeling?

Een cryo behandeling houdt in dat er weefsel  door middel van bevriezing wordt beschadigd, zodat deze afsterft. Bij een cryolipolise behandeling worden er vetcellen bevroren, deze sterven af en verlaten het lichaam op natuurlijke wijze. De werking van een cryolipolise is eigenlijk een natuurlijk proces waarbij cellen afbreken doordat ze afgekoeld worden. Met een cryolipolise behandeling kun je in 1 behandeling tot 22% vet verliezen, op buik, taille, armen, bovenbenen of heupen. Echter de afbraak gebeurd gelijdelijk en is dus niet direct zichtbaar. Het uiteindelijke resultaat is zichtbaar naar 1 a 2 maanden. Het behandelde gebied is wel zichtbaar, want hier ontstaat een grote rode pijnlijke plek, dit is beschadigde huid en zal vanzelf herstellen.

Hoe gaat de behandeling is zijn werk?

Eest krijg je een intake gesprek, waarbij gekeken wordt waar de cryolipolise gewenst is. Op de buik (onder de navel), taille (boven de navel), heupen (lovehandles), boven benen of bovenarmen. Misschien wordt er aangeraden om eerst gewicht te verliezen door een gezond dieette volgen, waarin normale porties worden gegeten en waarbij je genoeg lichaamsbeweging krijgt. Een cryolipolise behandeling werkt het beste als je niet meer dan  2cm vet hebt op de te behandelen zone of een BMI die minder is dan 30. Na de intake krijg je gelijk de cryolipolise behandeling. Als je verschillende zones wilt laten behandelen, dan moet je meerdere keren langs komen, omdat er maar 1 zone per keer behandeld mag worden. Dit  in verband met de ingreep die anders tezwaar wordt voor het lichaam, deze moet namelijk behoorlijk aan het werk. De kapotte vetcellen moeten worden afgevoerd en het beschadigde weefsel moet worden hersteld.

Op de stoel

De kleding die over de behandelde zone zit gaat uit, waarna je op de behandelstoel plaats neemt. Dan wordt het mondstuk van de cryolipolise apperaat op de zone gezet en wordt de machine in werking gezet. Het vel (en vet) wordt zachtjes naar binnen gezogen, waarna de bevriezing begint. De behandeling duurt van 10 minuten tot een half uur, dit hangt onder andere af, hoe veel vet je hebt en of je het zelf goed vol kunt houden. Als de tijd er op zit wordt het apperaat af gekoppeld en is je huid ook daadwerkelijk bevroren en rood.  Dan wordt de bevroren huid zachtjes gemasseerd, totdat deze weer op temperatuur is. Direct daarna kun je, je kleding weer aandoen en naar huis of je werk gaan. Het is geen probleem om daarna weer over te gaan tot de orde van de dag en dus je gewone dingen weer te doen. Aangeraden wordt wel om die dag veel (1,5 tot 2 liter) water te drinken en te sporten. Tot 2 uur na de behandeling geen alcohol te nuttigen en geen vette maaltijd te nemen die dag.

Mijn ervaring

Gisteren heb ik een behandeling van een half uur  gehad, met het nieuwste cyolipolise apperaat. Een behandeling kost normaal tussen de € 200,00 en  € 400,00. Ze zeggen dat een cryolipolise behandeling (bijna) pijloos is en inderdaad ik heb tijdens de behandeling weinig tot niks gevoeld. Echter een meneer die voor mij was, en ook net als ik, op de onderbuik behandeld werd,  heeft het nog geen 10 minuten vol gehouden, omdat het bij hem veel te pijnlijk was. Het is dus voor iedereen verschillend en de cryolipolise behandeling kan dus wel degelijk pijnlijk zijn. En alhoewel ik tijdens de behandeling geen pijn had, voelde ik me een paar uur na de behandeling toch moe, een beetje duizelig en de behandelde plek was erg rood en pijnlijk. Ook aan de binnenkant voelt alles erg beurs, dus er gebeurd wel iets. Na een nacht goed slapen, werd ik vandaag wakker met een nog zeer rode en pijnlijke beurse plek en een flinke blaar. Voor mij is het dus goed te doen en nu maar hopen dat het, het gewenste resultaat op levert, want dat zie je pas na enige tijd. Of ik nog een zone (taille) laat behandelen, hangt natuurlijk af van het restultaat, want goedkoop en helemaal pijnloos is het natuurlijk niet.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in