Bosbessen, oftewel blueberries, wie kent ze niet? Je kan ze gewoon in de supermarkt kopen, vers of uit de diepvries, maar wist u dat deze bosbes u ook kan helpen met afvallen, zonder dat u er heel veel aan hoeft te doen ?

Zoals u gezegd, de bosbes (blueberry myrtilles) helpt u met afvallen. Deze bes kan heel veel voor u betekenen. Ik zal de voordelen voor u op een rij zetten:

– u valt er mee af,
– veel vitamine,
– helpt tegen verschillende aandoeningen,

Heeft dit uw interesse ? Dan zal ik gauw verder uitleggen wat deze bosbes voor u kan betekenen.

Bosbessen hebben een positieve invloed op het afvallen en vooral jouw buikvet zal sneller verdwijnen wanneer je regelmatig bosbessen toevoegt aan je dieet. Onderzoeker Mitchell Seymour van de universiteit in Michigan heeft diverse onderzoeken gedaan naar de combinatie van afvallen en bosbessen. Hieruit bleek dat je zelfs buikvet verliest als je geen caloriearm dieet volgt. De bosbes breekt snel vet af. Ook is de glucosehuishouding veel beter wanneer je bosbessen eet.

Maar deze bosbes heeft nog veel meer voor u in huis :

Zo is zit de bosbes vol met antioxidanten, vitamine C en vitamine E. Ook zitten er veel vezels in, waardoor je sneller een vol gevoel hebt. Bosbessen kunnen problemen in de darmen voorkomen. Regelmatig bosbessen eten kan darmkanker voorkomen. Bosbessen kunnen tevens helpen bij een ziekte in de stofwisseling. Blauwbessen bevatten zeer veel vitamine C, vitamine A, B, mineralen en spoorelementen. Daarrnaast bevatten ze zeer veel kalium dat er voor zorgt dat vocht aan het lichaam wordt onttrokken. Uit onderzoek is gebleken dat de bosbes ervoor zorgt dat het buikvet vermindert, daarbij verlagen de bosbessen ook de bloedsuikerspiegel en het cholesterolgehalte. Bosbessen hebben invloed op de genen die verantwoordelijk zijn voor het verbranden van vet en de opslag ervan. Hiermee worden in een keer de drie belangrijkste risicofactoren voor hart- en vaatziekten en diabetes aangepakt.. Bosbessen zouden volgens sommige experts zelfs even goed werken als cholesterolverlagende medicijnen , zonder alle schadelijke bijwerkingen.

Overige werking van de bosbes

  • Vitamine A houdt de schildklierwerking in evenwicht
  • Bosbessen verbeteren onze spijsvertering en gaan buikloop tegen
  • Bosbessen verbeteren ons zicht, helpen bij vermoeide ogen, helpen bij de verbetering van het nachtzicht en zorgen ervoor dat de ogen zich beter kunnen aanpassen aan hevig licht. Tijdens WO 2 gebruikten de piloten de bosbessen tegen nachtblindheid.
  • Bosbessen hebben een gunstige werking op slecht werkende lymfeklieren of opgezette klieren
  • Het hoge kaliumgehalte van bosbessen onttrekt vocht (H2O) aan het lichaam.
  • Zorgt ervoor dat zwangerschapsklachten verdwijnen
  • Bosbessen hebben een positieve invloed op lever en galblaas
  • Bevorderen goed functioneren van de urinewegen en verminderen de kans op infecties

En bent u al overtuigd? Ik zou zeggen, probeer dit en ik hoor graag uw reactie !!
Bosbessen bevatten vele antioxidanten die het lichaam beschermen tegen diverse ouderdomsziekten. Een specifieke antioxidant die in bosbessen voorkomt, pterostilbene, zou volgens onderzoek werkzaam kunnen zijn tegen het ontstaan van darmkanker.

Maar ook zouden deze antioxidanten ons beschermen tegen de ouderdomsgebonden afbraak van hersencellen, zoals bijvoorbeeld een vermindering van het korte termijn geheugen. Onderzoek heeft uitgewezen dat bosbessen nog niet nader in kaart gebrachte stoffen bevatten die een gunstig effect hebben op het functioneren van de hersenen en schade door ouderdom aan de hersenen kan verminderen. Ook zou de bes een gunstig effect hebben op de navigatiemogelijkheden, het evenwicht, de coördinatie en de snelheid.

Een handje bosbessen bij het ontbijt zou zorgen voor een scherpe geest aan het begin van de dag. Minder buikvet kan natuurlijk bij deze en gene leiden tot een hangende huid op de buik. Ook hiervoor heeft bosbes de oplossing. De stof die ervoor zorgt dat de bosbes blauw ziet (anthocyaan) stimuleert ook de collageenproductie. Collageen is de natuurlijke stof die je huid elastisch (en dus jong) houdt waardoor de huid op de buik weer sneller een gladde vorm kan aannemen.

www.infonu.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in